Сцена / екран / ефир

„Коледен подарък за Мърморко” на сцената на Театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“

9 декември, 11.00 часа, гостува Държавен куклен театър – Русе

„Коледен подарък за Мърморко” на сцената на Театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 9 декември от 11.00 часа в Читалище „Искра” в старата столица, Държавен куклен театър – Русе ще представи „Коледен подарък за Мърморко”. Постановката е дело на Валентин Владимиров, музикалното оформление – на Станимир Иванов, а сценографията и куклите – на Таня и Георги Пасеви. Участват Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Пашов и Димитър Пишев.

Чували ли сте за Лапландия, а за джуджетата?! Е, тази приказка е за тях! За две неуморни джуджета, които изработват подаръци. По-скоро за едно неуморно – Джу и едно постоянно мрънкащо – Мърморко. И от много години нещата стоят така: Джу изработва подаръците, Мърморко не спира да мързелува, да мърмори и да очаква децата да му благодарят. Но тази година става нещо извънредно! Надето решава да напише писмо на Дядо Коледа и да си поиска подарък – мече. И всичко щеше да е наред, ако не се беше намесил Мърморко. Той не само разбърква подаръците на децата, но изпраща на Надето празна кутия. Затова децата спират да вярват в Дядо Коледа. Ами сега?! Истинска бъркотия! Дали Надето и децата ще намерят сили да му простят... И не губете надежда, по Коледа стават чудеса! 

---------------------

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с Читалище „Искра“. За още информация – 0878 790 549.

 

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
07.12.2023 г. 15:08
Посетено:
340
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38199-koleden-podarak-za-marmorko-na-stsenata-na-teatar-vesel-v-chitalishte-iskra