Сцена / екран / ефир

“Травиата” на Джузепе Верди ще украси началото на декемврийския афиш за Русенската опера

1 декември 2023, 19 часа, Голяма зала на Доходно здание - Русе

Една от най-любимите опери за публиката по целия свят - операта “Травиата” на Джузепе Верди ще украси началото на декемврийския афиш за Русенската опера тази година!
 
На 1 декември, петък, от 19 часа, в Голямата зала на Доходното здание, можете да се насладите на безспорния Вердиев шедьовър, който означава много за русенци, защото именно с постановка на „Травиата“ през 1949 година започва забележителният творчески път на Русенската опера.
 
Предстои ни спектакъл, украсен от талантите на солисти, хористи, балетни артисти и инструменталисти, които безапелационно демонстрират артистичното богатство на русенския оперен театър.
 
В ролята на Виолета Валери ще видите и чуете сопраното Даниела Караиванова, а като Алфред Жермон на сцената ще ѝ партнира тенорът Борис Луков. Баритонът Венцеслав Анастасов ще се превъплъти в образа на Жорж Жермон, а Флора Бервоа ще бъде мецосопраното Петя Цонева.
 
И още:
Анина - Нели Петкова
Гастон – Иван Пенчев
Барон Дюфол - Теодор Петков
Маркиз Д'Обини - Стоян Стоянджов
Доктор Гренвил - Момчил Миланов
и др.
 
Диригент е маестра Вилиана Вълчева,
хормайстор  - Стелияна Димитрова - Хернани, а режисьор и сценограф - Марко Катена.
 
“Утре вечер за първи път на Русенска сцена ще дирижирам шедьовъра на Верди - операта, с която започва забележителния творчески път на Държавна опера - Русе преди 74 години – безсмъртната “Травиата”!
 
Благодаря за оказаната чест и възможност на моя любим музикален дом, където получавам топлина и подкрепа, и на колегите, които чувствам като мое музикално семейство! Това е Оперният театър, който даде нов живот на творческата ми кариера!
 
Благодаря на Русе и неговите граждани за безрезервната любов към оперното изкуство! Това, че попаднах и бях допусната в Операта на най-европейския дунавски град, беше едно от безценните неща, които се случиха в живота ми!
 
Нека нашият прославен Оперен театър да пребъде в годините напред! Дано имаме късмета и с Божията воля да творим съвсем скоро в нашата сграда!“ - развълнувана сподели маестра Вилиана Вълчева преди да дирижира утре за първи път на Русенска сцена операта "Травиата" на Джузепе Верди!


 
Билети на каса Опера и на
www.ruseopera.com

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
30.11.2023 г. 16:42
Посетено:
355
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38142-traviata-na-dzhuzepe-verdi-shte-ukrasi-nachaloto-na-dekemvriyskiya-afish-za-rusenskata-opera