Сцена / екран / ефир

Дядо Коледа ще търси „Изгубеният подарък“ в Кукления театър

Вълшебството на коледните празници ще изгрее на куклената сцена в Търговище с премиерното представление „Изгубеният подарък“ с участието на самия Дядо Коледа

Дядо Коледа ще търси „Изгубеният подарък“ в Кукления театър 

Вълшебството на коледните празници ще изгрее на куклената сцена в Търговище с премиерното представление „Изгубеният подарък“ с участието на самия Дядо Коледа.

Приказната история разказва как Добрият старец тръгва от Лапландия с подаръци за всички деца. Минавайки през земите на Големите стъпки, той попада в снежна буря и губи един от подаръците. Двама чудни герои - еленът Фликс и джуджето Бобитрикс решават да му помогнат и поемат на пътешествие, за да върнат подаръка. По време на мисията си те се сприятеляват с една Голяма стъпка, на име Фиту.

Ако сте нетърпеливи да разберете дали нашите приятели ще успеят да намерят подаръка и да спасят Коледата на едно дете, елате в Кукления театър на 9 декември, събота, в 11 часа!

Авторският спектакъл „Изгубеният подарък“ е режисиран от Калоян Патерков. Сценографията е на Ханна Шварц, а музиката е на Петко Манчев. Актьорите Диляна Димитрова, Виолетка Борисова-Ети, Микаела Кюркчиева и Петър Дичков поемат отговорност за вълшебствата, които предстоят.

Повече от интересна е програмата на Кукления театър за месец декември, когато, всяка събота, ще се играят представления на коледна тематика.

На 2 декември, от 11 часа, най-нетърпеливите могат да гледат „Време за подаръци“ на режисьора Русан Стаменов. Следва премиерата на „Изгубеният подарък“ - на 9 декември, а на 16 декември играем „Коледен сън“ на режисьора Ивайло Марков.

Малките зрители ще имат възможността да се срещнат с Дядо Коледа и да получат подаръка си лично от него на 23 декември, когато отново играем „Изгубеният подарък“ - от 10:30 и 12:30 часа.

Ако искате детето Ви да получи подаръка си лично от Добрия старец, можете да го донесете, предварително опакован и четливо надписан, на касата на театъра преди представленията на 23 декември.

 

Автор:
Анета Милева, ДКТ - Търговище
Публикация:
29.11.2023 г. 20:47
Етикети:
КоледапремиераДържавен куклен театър Търговище
Калоян Патерков
спектакъл „Изгубеният подарък“
Посетено:
233
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38132-dyado-koleda-shte-tarsi-izgubeniyat-podarak-v-kukleniya-teatar