Сцена / екран / ефир

„Френският квартал“ със софийска премиера в Театър "Българска Армия"

„Френският квартал“ от Тенеси Уилямс гостува в София на 26 ноември. Режисьор е Денислав Янев

„Френският квартал“ със софийска премиера в Театър "Българска Армия"

◊ ПОКАНА

Във фокуса на представлението, продукция на Драматичен театър „Гео Милев“ - Стара Загора, са симпатичните, но избутани в периферията на обществото и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел „Фламинго“.

Писателят, в чиито образ се превъплъщава Красимир Ненков, попада в този конгломерат на неспокойни души след бягство от дома си в търсене на истинската си природа и призвание. Той открива объркаността на света извън уюта на дома и се среща за пръв път със Сексуалния нагон, Самотата, Смъртта и Състраданието по пътя към Съзряването.

Всичко това се случва в Мотел Фламинго, управляван от Мисис Уайгър, чиято роля е поверена на Галя Александрова.

„Спектакълът „Френският квартал“ е нашия споделен с Тенеси Уилямс вик за повече човечност и състрадание в един жесток и все по-прагматичен в мерките си свят. Постановката е мащабна, защото вървят няколко паралелни сюжетни линии и виждаш проблематика типична за различните поколения. Аз имам особен афинитет към танцовия театър и по-скоро към живота на едно тяло в драматичния театър. Стремили сме се да разчетем телата така, че те да се превърнат в йероглифи, които казват повече от това, които самите герои изричат за себе си. “ – споделя режисьорът Денислав Янев.

В творческия екип се включват: Илияна Кънчева (сценограф), Неделя Ганчева (хореограф), Николай Владимиров (композитор). Участват: Красимир Ненков, Галя Александрова, Георги Георгиев, Цветомир Черкезов, Мария Енева, Диана Найденова, Елена Азалова, Тони Тончева, Георги Ножделов, Илчо Димитров, Сезер Сами.

 

Автор:
Деница Димитрова
Публикация:
21.11.2023 г. 10:39
Етикети:
Николай ВладимировНеделя ГанчеваИлияна КънчеваДенислав ЯневТенеси Уилямс
Красимир Ненков
Галя Александрова
„Френският квартал“
Драматичен театър „Гео Милев“ - Стара Загора
Посетено:
231
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38075-frenskiyat-kvartal-sas-sofiyska-premiera-v-teatar-balgarska-armiya