Сцена / екран / ефир

Тримата смели приятели от куклен спектакъл с музика на живо "Островът на изненадите" тръгват на пътешествие

През месец ноември тримата приключенци ще гостуват на децата в крайдунавските селища - гр. Силистра, с. Смилец, с. Бабово, гр. Мартен, с. Пиргово и гр. Бяла

Тримата смели приятели от куклен спектакъл с музика на живо "Островът на изненадите" тръгват на пътешествие

Трима смели приятели разказват за своето приключение в куклен спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“. Следвайки порива на своето сърце, те достигат до чудат и непознат остров, където преминават вълнуващи препятствия, срещат странни и весели същества и накрая дори стават почетни гости на кралски купон. Какви тайни крие този остров с изненади ще разкрият вълшебните сцени, сътворени от Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф, и Милена Великова – композитор и музикант. След всяко представление деца и родители ще участват в творческото ателие на сценографа Здравка Кантарева. Тя ще ги въведе в магичния свят на куклите и всеки ще създаде собствен герой – плоска кукла с движещи се крака и ръце.

През месец ноември тримата приключенци тръгват на крайдунавско пътешествие и ще гостуват на децата в гр. Силистра, с. Смилец, с. Бабово, гр. Мартен, с. Пиргово и гр. Бяла на следните дати:

Представленията и творческите ателиета са с вход свободен.

Заповядайте на Facebook страницата на „Приключения с кораб“ за повече приключенска информация: Facebook-Приключения с кораб.

Проект „Островът на изненадите“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България и с партньорството на Сдружение „Алтернативен свят Оренда“.

 

Автор:
Милена Великова
Публикация:
21.11.2023 г. 11:27
Посетено:
215
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38074-trimata-smeli-priyateli-ot-kuklen-spektakal-s-muzika-na-zhivo-ostrovat-na-iznenadite-tragvat-na-pateshestvie