Сцена / екран / ефир

Добромир Момеков и Илина Михайлова опърничаво укротиха Любовта

Адаптацията на хитовия Бродуейски мюзикъл "Целуни ме, Кейт" подари на публиката пълна наслада от началото до края, по време на своя втори премиерен спектакъл

Добромир Момеков и Илина Михайлова опърничаво укротиха Любовта
Под звуците на Коул Портър, баритонът Добромир Момеков и сопраното Илина Михайлова, в ролите на главните герои, със своите дълбоки белкантови гласове, силно актьорско присъствие на сцената и перфектно овладяване на сложните и многопластови образи, успяха умело да пренесат публиката в паралелните светове, както на Фред Греъм и Лили Ванеси, така и на Петручио и Катрин (Кейт).
 
Въпреки успешните си оперни кариери, даровитите солисти приемат предизвикателството на мюзикъла, където също показват високо ниво на професионализъм и себеотдаване.
 
Харизматичната Илина Михайлова се превъплъщава с лекота във всяка една от ролите си на сцената, докосвайки публиката с нежността и силата на своя глас.
 
Обаятелният Добромир Момеков също покорява публиката с гласови данни, визия и чар. Благодарение на симбиозата от качествата, които притежава, именитият ни баритон изигра една от най-впечатляващите си роли - тази на Дон Жуан, в Моцартовата "Опера на Оперите", малко по-рано през месец октомври във Варна, в продукцията на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" - гр. Велико Търново.
 
В "Целуни ме, Кейт"-остроумната музикална версия на Шекспировия шедьовър „Укротяването на опърничавата“, талантливите изпълнители внасят комедийна спонтанност и завладяваща романтика, под режисурата на доцент Александър Текелиев, директор на Държавна опера Бургас.
 
Това ярко и бляскаво представление в представлението, може да се похвали със страхотни изпълнения, песни, танци и костюми.
 
Двете истории бързо се сливат и преплитат, тъй като героите им са подвластни на своите чувства и емоции, които все по-трудно контролират в битката между половете на сцената и извън нея.
 
Общото между сюжетните линии е една - Да открият Пътя към Любовта
 
Дали това ще се случи и ще бъде ли укротена и целуната за финал опърничавата Кейт, ще разберете на предстоящите представления на 24 и 25 ноември, на сцената на Национален музикален театър "Стефан Македонски" - гр. София.
 
Заповядайте! Заслужава си!
Автор:
Боряна Дилова, PRoMA
Публикация:
20.11.2023 г. 13:56
Посетено:
545
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38061-dobromir-momekov-i-ilina-mihaylova-oparnichavo-ukrotiha-lyubovta