Сцена / екран / ефир

Театър ВЕСЕЛ покани "Цар Лъв" на съботната сцена в читалище "Искра" - Велико Търново

На 18 ноември от 11 часа ще бъде представен един от култовите спектакли на Държавен куклен театър „Георги Митев“  – Ямбол

Театър ВЕСЕЛ покани „Цар Лъв“ на съботната сцена в читалище „Искра“ - Велико Търново

В афиша на Театър ВЕСЕЛ, на 18 ноември от 11.00 часа на сцената на читалище „Искра” във Велико Търново, ще бъде представен един от култовите спектакли на Държавен куклен театър „Георги Митев“  – Ямбол. В представлението „Цар Лъв“ участват 16 куклени героя, в които децата ще се влюбят, защото те са реални, оживяват пред очите им и дори могат да бъдат докоснати.

Постановката е дело на режисьора Первели Николов-Вили. Негови са и драматизацията, сценографското решение и музикалната картина. Великолепните кукли са изработени от кукломайстора Недко Данев, а героите оживяват в ръцете на актьорите Жулиета Николаева, Калина Баракова и Ангел Попов.

Историята започва в Лъвските земи. Рафики, мъдър стар бабуин, представя Симба – новороденото лъвче на Цар Муфаса и Сараби – пред животните, събрани пред Лъвската скала. Цар Муфаса показва на малкия Симба царството и го запознава с „Кръговрата на живота“ – деликатния баланс, който действа върху всички живи същества. Скар, по-младият брат на Муфаса, се възползва от наивността на лъвчето и го примамва да отиде край Слонското гробище. Това е мястото, където Муфаса Симба не бива да ходи... Ами сега?

 .......

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
16.11.2023 г. 15:21
Етикети:
„Цар Лъв“читалище „Искра“Велико ТърновоТеатър ВЕСЕЛ
Первели Николов-Вили
ДКТ „Георги Митев“ Ямбол
Посетено:
265
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38042-teatar-vesel-pokani-tsar-lav-na-sabotnata-stsena-v-chitalishte-iskra-veliko-tarnovo