Сцена / екран / ефир

"Част от мен" - премиера на театрална школа ВЕДНА в Нощ на театрите 2023

Спектакъл за голямата любов и изпитанията, през които преминава човек

ЧАСТ ОТ МЕН
по мотиви от филма „Дух“ и стихове на Пушкин
Сценична адаптация и постановка - Красимира Методиева
Музика - Павел Васев
Костюми - Валентина Германова

Участват: Ива Василева, Симон Менендес, Камен Филков, Каталина Боянова, Божана Кацова, Мария-Магдалена Коцева, Анна-Мария Стоичкова, Петра Филкова, Миролюба Новкова, Ная Колева, Александра Илиева, Нико Колев, Надежда Рангелова, Ралица Чобанова, Виктор Пенев др.

18.11.2023, 20:30 ч.
19.11.2023, 19:00 ч.

Дом на културата "Средец"


„Част от мен“ – спектакъл феерия по мотиви от филма „Дух“ и стихове на Пушкин ще ни пренесе в паралелната реалност, в която човекът се бори срещу несправедливостта дори когато вече не е физически жив. И не само срещу тази битовата и земната несправедливост, а срещу тази космическата и божествената. Не, Бог не е мъртъв, той не е абдикирал, той... чака.

Митът за човека, опълчил се срещу божественото, оживява в нашия спектакъл, в който ще се опитаме да зададем въпроса защо се случват престъпленията, може ли да ги спрем и как да простим.

А за това как да продължим да обичаме, след като това вече не е възможно, се уповаваме на безсмъртните Пушкинови строфи:
“Обичам те тъй искрено, тъй нежно,
дано тъй друг обича те след мен!”

..........


Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество`22 на НФК

Автор:
Красимира Методиева
Публикация:
10.11.2023 г. 09:10
Етикети:
спектакълПушкинтеатър
„Част от мен“
Нощ на театрите 2023
театрална школа ВЕДНА
Посетено:
411
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/38003-chast-ot-men-premiera-na-teatralna-shkola-vedna-v-nosht-na-teatrite-2023