Сцена / екран / ефир

Хореографът Неделя Ганчева заплита семейни „Връзки“ в "Топлоцентрала" - София

Танцовият спектакъл е съвместна работа с младата трупа на Драматичния театър в Търговище

◊ ПОКАНА

На 5 ноември и 3 декември от 19:00 ч. ценителите на танцовия театър в София ще имат за първи път възможността да се срещнат с камерното бижу „Връзки“.

Спектакълът е дело на дебютиращата хореографка Неделя Ганчева, която обаче с лекота и задълбоченост повежда младите изпълнители Благица Стоименова, Давид Крумов, Лора Недялкова и Радослав Радев в едно поетично пътешествие из дебрите на семейните обвързаности.

Неделя е завършила Театър на движението в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което учи една година в Кралското висше училище за драматично изкуство в Мадрид (RESAD).

„Разглеждам семейството като свързаност и приемственост. Ядрото, към което неизбежно се връщаме и се опитваме да разберем, дори и да не приемаме. Като пъпна връв, която нямаме търпение да обтегнем, да скъсаме дори, но винаги имаме нуждата да знаем къде е била хвърлена и да сме сигурни, че в другия ѝ край някой винаги ще ни чака.” - споделя хореографката относно фокуса на спектакъла.

Заглавието е част от репертоара на Държавен драматичен театър – Търговище, попадайки в сезон 2022/2023 с тема „Семейството“, а изпълнителите са актьори от трупата на театъра, които страстно се хвърлят в предизвикателството и успяват да изградят силно асоциативни образи с телата и присъствието си.

Така важната за всяко танцово представление музика е поверена на композитора Бояна Зарева. Тя ще може да бъде чута на 5 ноември и 3 декември от 19:00 ч. в Зала 2 на Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ – София.

 

Автор:
Драматичен театър Търговище
Публикация:
30.10.2023 г. 16:11
Етикети:
Бояна Зареватанцов спектакъл"Връзки"Неделя Ганчева
Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“
ДТ Търговище
Посетено:
220
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/37926-horeografat-nedelya-gancheva-zaplita-semeyni-vrazki-v-toplotsentrala-sofiya