Сцена / екран / ефир

"Другата България" по стъпките на авантюристите в Африка

Уникални човешки истории, изумителни пейзажи и хилядолетни традиции

◊ СЪБИТИЕТО

Предаването „Другата България” се завръща от изпълнена с приключения обиколка в Африка.

Новите серии на филмовата поредица стартират по телевизия bTV от 15 април -
всяка неделя, от 12.00 часа.

Евангелизация с над 30 000 души в един от най-бедните квартали на замбийската столица – Лусака, пингвини през лятото, полускъпоценни камъни, 63-килограмово златно яйце, изработено от братята Радослав и Веселин Кирови от Добрич и боксов мач на българската шампионка Моника Петрова са само част от историите, на които се натъкна екипът в търсене на успешни житейски модели.


◊ КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ

Това е първият тур на предаването, реализиран с подкрепата на Nescafe Gold. Брандът е лидер на пазара на разтворимо кафе и е приел за своя мисия да подкрепя и представя достойни личности, любопитни към света, запалени за приключения и упорити в преследването на целите си. Именно такива са героите на сериите избрали житейското предизвикателство да живеят днес в Африка.

Сред тях са единственият българин, свирил с легендарните музиканти от група “Куин” – акордеонистът Станислав Ангелов, българската мисионерка Светослава Дилова, най-известният бял лекар в Замбия - д-р Надя Лукуаса. Пример за Gold история е и съдбата на най-известната певица в африканската страна, Нели – българка, която е работила за полицията, имала е мина за скъпоценни камъни и хотел, а в момента управлява  собствен музикален лейбъл и е една от най-богатите дами в Замбия.

Повече от месец продължи престоят на екипа на предаването на втория по големина континент на земята. Операторът Румен Василев, режисьорът Радослав Илиев, фотографът Георги Ружев и водещият Георги Тошев пропътуваха близо 2 000 км със самолет и с кола, за да се срещнат с българите от Замбия, Ботсвана, Намибия и Южна Африка.

„От африканската поредица зрителите на предаването ще научат как най-бедният континент в света се бори с един от най-наболелите си проблеми – болестта СПИН. Как местното население успява да похарчи заплатата си за една петъчна вечер. Какво поставя единственият театър в Лусака. Защо е необходимо да искаш разрешение, за да снимаш случайните хора на улицата” - разказва водещият на предаването Георги Тошев.

А любителите на природни красоти предстои да видят уникални кадри от водопада Виктория, нос Добра Надежда и от необикновения рок фестивал сред падащи метеори в Намибийската пустиня.
Автор: Петя Рачева
10.04.2007 г. 20:51
Посетено: 746
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/3789-drugata-balgariya-po-stapkite-na-avantyuristite-v-afrika