Сцена / екран / ефир

Балетната трупа на Държавна опера – Русе открива новия творчески сезон с балета "Жизел"

27 септември, 19 часа, Голяма зала на Доходно здание

Балетната трупа на Държавна опера – Русе ще представи  на 27 септември, сряда, първия си спектакъл от новия творчески сезон 2023/2024.

Русенци ще имат възможност да изживеят една незабравима и емоционална вечер с "Жизел" - изключителния балет с музиката на Адолф Адам, на 27 септември от 19 часа в Голяма зала на Доходно здание.

"Жизел" е една любовна история с трагичен край и взор към нереалното, това, което е отвъд, това, което докосва, това, което всъщност е истинското!" - сподели  ръководителят на балетната трупа на Русенската опера Весела Василева в навечерието на събитието!

"Жизел" представя балетното изкуство в неговата най-изящна форма, преливайки от късен Романтизъм към новите времена на модернизма. В този шедьовър се пресъздават прекрасни моменти от ирационалността на времето, в които сетивата на артистите и творците прегръщат чувствеността на новия свят.

Сюжетът на "Жизел" се разгръща в две действия, пренасяйки публиката в различни реалности. Първата част пресъздава земните вълнения на обикновените хора и смъртта на Жизел. Втората част ни въвежда в мистичния свят на вилисите - сенките от отвъдното, който завладява въображението и душите на всички присъстващи.

За този изключителен спектакъл са ангажирани талантливи артисти и солисти от Балета на Държавна опера - Русе:

Жизел - Станислава Караджова-Пенчева
Алберт - Тиаго Виктор да Силва Оливейра
Ханс - Джузепе Сорентино
Мирта - Ирена Барбукова

Не изпускайте възможността да се потопите в света на "Жизел" и да бъдете част от този балетен спектакъл, който ще ви остави с незабравими впечатления.

Билети можете да закупите от касата на Опера или онлайн на www.ruseopera.com.

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
27.09.2023 г. 11:24
Етикети:
Адолф Адам"Жизел"балетДържавна опера Русе
Ирена Барбукова
Джузепе Сорентино
Тиаго Виктор да Силва Оливейра
Станислава Караджова-Пенчева
Посетено:
633
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/37705-baletnata-trupa-na-darzhavna-opera-ruse-otkriva-noviya-tvorcheski-sezon-s-baleta-zhizel