Сцена / екран / ефир

Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller са заедно на театралната сцена и в „Неделя сутрин“

Продължението на комедията „Петък вечер“ е с премиера на 13 септември в София

Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller са заедно на театралната сцена и в „Неделя сутрин“

Ако след петък се събудиш в неделя, значи купонът е бил епичен. Това го знаят най-добре Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller, за които „Петък вечер“ преминава директно в „Неделя сутрин“. Премиерата на театралната комедия ще бъде на 13 септември в „Théatro отсам канала“ в София.

Петимата хитро прескачат съботния ден и се прехвърлят в спокойните води на неделята. И нищо не може да наруши безметежния ход на почивката им, освен… онзи загадъчен, но оставил смущаващи белези, финал на петъчната вечер. Посял зрънцето на съмнението, той пропуква мечтата за спокойствие в почивния ден и превръща неделята в минирано от срамни спомени и догадки поле.

Подобно на първата част на комедията, актьорите отново влизат в различни роли, които пресъздават комични случки, свързващи преживяванията от петък вечерта с неделното пробуждане. И се опитват да си отговорят на поредица въпроси. Кога започва неделя сутринта? С последния коктейл и финалния припадък в петък? Или с първите звуци от бормашина, които дълбаят насилствено в мозъка? Защо пропускаме съботния следобед и имаме ли изобщо шанс да го изживеем?

Режисьор е Ивайло Ненов, автор на текста е Ваня Георгиева. Сценографията е на Мирела Василева, а хореографията – на Александър Манджуков. Автор на музиката и цялото озвучаване е Александър Деянов-Skiller. Продуцент на постановката е Artvent.

Как ще завърши неделният ден се познава още от сутринта. Единствената сутрин, която е способна да роди мечта и минути по-късно да я срине със земята.

Продължението на „Петък вечер“ идва логично след успеха на авторския спектакъл, който за малко повече от година вече е игран над 50 пъти. След София „Неделя сутрин“ ще бъде с премиери и в други градове от страната.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/44acglG

------------

Снимки: Иван Ерменков за Artvent

 
   
Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
03.09.2023 г. 09:36
Етикети:
„Неделя сутрин“премиеракомедиятеатърSkillerСтоян Дойчев
Христо Пъдев
Павел Иванов
Филип Буков
Посетено:
361
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/37559-filip-bukov-pavel-ivanov-hristo-padev-stoyan-doychev-i-skiller-sa-zaedno-na-teatralnata-stsena-i-v-nedelya-sutrin