Сцена / екран / ефир

Община Сопот Ви кани на тържествата по случай 173 години от рождението на Иван Вазов

Кулминацията на тържествата е днес, 9 юли, когато ще бъде връчена Националната Вазова награда за литература

Община Сопот Ви кани на тържествата по случай 173 години от рождението на Иван Вазов

Вазовите тържества, както са известни дните около 9 юли, са празник за всички жители и гости на община Сопот, но са и празник за всички, които почитат словото и вярват в неговата сила. Кулминацията на тържествата е днес, когато ще бъде връчена Националната Вазова награда за литература.

Заповядайте в 17:30 часа в къща музей „Иван Вазов“ в град Сопот, където ще се проведе среща-разговор с Теодора Димова, носител на Вазовата награда за 2023 г.

От 19:00 часа в Народно читалище „Иван Вазов – 1871“ ще бъде представен премиерният спектакъл „Българи от старо време“ на Драматичен театър Ловеч с режисьор Николай Урумов. 

„В постановката са използвани няколко предишни драматизации на повестта „Българи от старо време“, както и оригиналното произведение на Любен Каравелов, но това е изцяло нов прочит и сценична постройка на представлението“ - споделя Николай Урумов. „Ще се насладите на игрови, динамичен театър и вълнуващи истории“, разказва още той.

Заповядайте! Входът е свободен.

Празникът ще продължи с официално връчване на Вазовата награда за литература в 20:30 часа и с музикален концерт на Дичо от 21:00 часа.

Всички събития са безплатни за жителите и гостите на община Сопот. Очакваме Ви!

 

 

Автор:
Община Сопот
Публикация:
09.07.2023 г. 10:42
Посетено:
421
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/37282-obshtina-sopot-vi-kani-na-tarzhestvata-po-sluchay-173-godini-ot-rozhdenieto-na-ivan-vazov