Сцена / екран / ефир

Театър ВЕСЕЛ очаква „Мързеливата пчеличка“ на сцената на „Лято, кукли и приятели“

Спектакълът на Държавен куклен театър - Пловдив ще бъде представен на 10 юни, в 11 часа на открита сцена на „Арт лято“

Театър ВЕСЕЛ очаква „Мързеливата пчеличка“ на сцената на „Лято, кукли и приятели“

 

Спектакълът „Мързеливата пчеличка“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде представен на 10 юни, събота, в 11:00 часа на откритата сцена на „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Малките зрители на кукления форум ще се срещнат с любими приказни герои. Представлението е от репертоара на Държавен куклен театър – Пловдив.

Няма нищо по-хубаво от пролетта! Целият свят се променя. А заедно с него се променят пчеличките и мушичките. Някъде в тревата, скрити в цветята, сгушени в листата, окъпани от росата... Тези малки същества решават своите големи проблеми.

Постановката е на Евелина Кьосовска и Веселин Бойдев, сценографията и куклите – на Виржиния Петкова, а музиката – на Нели Лазарова. В представлението участват  Румен Караманов и Евдокия Енчева.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на Читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

 

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
08.06.2023 г. 19:22
Етикети:
Веселин БойдевДържавен куклен театър Пловдив„Лято кукли и приятели”Велико ТърновоТеатър ВЕСЕЛ
Евелина Кьосовска
Международентеатрален фестивал
„Мързеливата пчеличка“
Посетено:
417
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/37117-teatar-vesel-ochakva-marzelivata-pchelichka-na-stsenata-na-lyato-kukli-i-priyateli