Сцена / екран / ефир

Концерт на Група за фламенко танци "Сур Де Андалусия" във Варна

7 юни 2023, 19:00 часа, зала 1, Фестивален и конгресен център

Концерт на Група за фламенко танци "Сур Де Андалусия" във Варна

◊ ПОКАНА

Концерт във Варна на Група за фламенко танци "Grupo de Baile Sur de Andalucia" от Кала де Михас, Малага Испания, с ръководител Рафаела Куевас, която повече от 40 години обучава деца и възрастни в Популярен университет на кметството на Кала де Михас. Разполага с няколко групи ученици от 5 години до 77 години. Групата участва в национални и международни фестивали.

През последните години е танцувала разпространявайки андалуската култура на фламенко танците в Сенегал, Оман, Индия, Индонезия, Китай, Мексико, Колумбия, Португалия, Армения, Молдова.

Групата представя, регионални и фламенко танци като „tanguillos", „alegrías", „sevillanas", „pasodobles" и др. Целият живот на участниците е разбиране, че танцът е форма на култура и те го разпространяват във всички части на света, с огромно уважение към неговите корени и компоненти. Независимо от възрастта си, групата усилено работи. Тя учреди асоциация, наречена "Южна андалуска фолклорна асоциация", регистрирана в Кметството на Михас. Наскоро ЮНЕСКО също така предостави спонсорство на някои събития като международно сътрудничество.

"Желанието ни е спектакълът, който сме подготвили, да радва българския народ и да можем да предадем културата си чрез танца." Казано е, че "танцът е комуникация и всяко движение е дума. Фламенко е нематериално наследство на човечеството и като испанци е наше задължение е да го представяме по света. Благодарим за организацията на "Естреиа българо-испански културен център" с учредители Петя Кирилова и Антонио Перез. Ние разпространяваме андалуската култура, като по време на нашите концерти представяме историята, орнаментите които се използват в танците, за да може публиката да се запознае с подробностите на фламенко."
 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
10.05.2023 г. 07:22
Етикети:
Фестивален и конгресен центърВарнаИспанияфламенко
Антонио Перез
Петя Кирилова
"Естреиа българо–испански културен център"
Рафаела Куевас
Кала де Михас
"Сур Де Андалусия"
Посетено:
253
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36886-kontsert-na-grupa-za-flamenko-tantsi-sur-de-andalusiya-vav-varna