Сцена / екран / ефир

Театър “Драмеди” и Сдружение “Творци” представят авторския спектакъл “Избери радостта!“ на 20 април в Народно читалище “Николай Хайтов”, София

Спектакълът е първа драматизация на романа „Полиана“ на Елинор Портър в България

◊ ПОКАНА

На 20 април, четвъртък, от 19:30 часа в Народно читалище “Николай Хайтов” град София, Театър “Драмеди” и Сдружение “Творци” представят авторския спектакъл “Избери радостта!“ по романа „Полиана“ на Елинор Портър.

Романът е бестселър, поставил началото на теорията за позитивното мислене в началото на ХХ век. Полиана е символ на силата на човешкия дух, способността ни да избираме отношението си към всяка ситуация и да се радваме на живота, въпреки трудностите. Полиана не само владее своето отношение към живота, но и благодарение на вярата си в доброто помага на цял град да превъзмогне ограниченията на ума си!

Актьорите от “Драмеди Про” пресъздават историята на Полиана по нестандартен начин - сцени от книгата, примесени с оригинални вариации, които поставят персонажите в различни забавни обстоятелства.

Очакват ви музика на живо, танц, клоунада, драматични сцени и провокативна сценография, авторска музика, забавление, изненада, проникновение и вълнение.

Спектакълът е създаден на синергичен принцип, заедно с всички участници, за да ни напомни, че радостта е избор и че ние сме авторите на живота си.

Драматургията, концепцията, сценографията и режисурата са дело на Цвета Балийска. Асистент режисьор е Пламен Петков, който отговаря и за техническото изпълнение на спектакъла. Репетитор е Маргарита Маринова, а за хореографията отговаря Цветина Матова. Музиката е дело на Росен Иванов, Цвета Балийска, Рада, Рая и Авенир Михайлови, а музикален педагог е Христо Петков.

В ролите ще видите: Емона Соколова, Боряна Лачева, Виктория Винклер, Киара Тодорова, София Болашъкова, Рая Михайлова, Авенир Михайлов, Мария Попова, Ана Велева, Мария Аврамова, Александър Ганчев, Кирил Георгиев.

Билети може да закупите от: bit.ly/41pUGZI

Линк към събитието във Facebook: https://fb.me/e/16ueBmI4c

 

Автор:
Сдружение "Творци"
Публикация:
14.04.2023 г. 12:33
Етикети:
Посетено:
336
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36740-teatar-dramedi-i-sdruzhenie-tvortsi-predstavyat-avtorskiya-spektakal-izberi-radostta-na-20-april-v-narodno-chitalishte-nikolay-haytov-sofiya