Сцена / екран / ефир

Балетен галаконцерт на солисти и ансамбъл от Балета на Държавна опера – Русе

11 април 2023, 19 часа, Голяма сцена на Доходно здание - Русе

Балетен галаконцерт на солисти и ансамбъл от Балета на Държавна опера – Русе

На 11 април, вторник, от 19 часа на Голямата сцена на Доходното здание във вихъра на танцовото изкуство ще ни потопят артистите от балетната трупа на Русенската опера.

Публиката ще може да се наслади на вълшебство от феерия, красота и изящество, представена от солисти и ансамбъл от Балета на Държавна опера – Русе, като концертът този път ще бъде открит от ученици на НУИ "проф. Веселин Стоянов" с преподаватели Деница Анчева и Станислава Спасова.

Художественият ръководител на трупата Весела Василева ще представи едно пищно и разнообразно дефиле от най-ефектните моменти из балетните продукции на Русенската опера. Репетитор е Антон Иванов.

В програмата ще бъдат включени и балетни миниатюри, които обичайно излизат на сцената като самостоятелни солистични или ансамблови балетни пиеси и са сред най-често разпознаваемите и обичани от публиката класически представители на богатото балетно изкуство.

Макар и малко изпреварващо, този галаконцерт русенската балетна трупа посвещава на Международния ден на балетното изкуство – 29 април.

Балетният състав на Държавна опера Русе поддържа едни от най-високите класически стандарти в България. С това той е притегателен център за артисти от целия свят. Балетът на Русенската опера през този сезон постави началото и на две свои нови творчески цели – поглед към български балетни заглавия и намиране на пътища за престижна международна изява, цели, които започна успешно да изпълнява.

 

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
10.04.2023 г. 17:29
Етикети:
Весела ВасилеваДържавна опера Русе
ученици на НУИ "проф. Веселин Стоянов"
Балет на Държавна опера – Русе
Балетен галаконцерт
Посетено:
383
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36720-baleten-galakontsert-na-solisti-i-ansambal-ot-baleta-na-darzhavna-opera-ruse