Сцена / екран / ефир

В Деня на шегата с Хитър Петър в Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 1 април от 11:30 часа в Художествена галерия "Борис Денев" във Велико Търново ще гостува Хитър Петър

В деня на шегата с Хитър Петър в Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 1 април от 11.30 часа в камерна зала на Художествена галерия "Борис Денев" във Велико Търново ще гостува Хитър Петър.

Едноименният спектакъл е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра повече от 20 години. Драматизацията на представлението „Хитър Петър“ е по български народни приказки и е дело на Маргарита Маринова. Постановката, сценографското решение и музикалното оформление са на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Веселин Василев и Елка Баланова.

„За“ или „против“ Хитър Петър? Театър ВЕСЕЛ представя една вълнуваща среща на малкия зрител с популярния герой от българския фолклор. Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Попа, Попадията и Чорбаджията с вечния Хитър Петър и неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество. Актьорите убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

______

За допълнителна информация – 0878 790 549.

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
31.03.2023 г. 12:31
Посетено:
476
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36653-v-denya-na-shegata-s-hitar-petar-v-teatar-vesel