Сцена / екран / ефир

„Снежанка и седемте джуджета“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ в Читалище „Искра“ - Велико Търново

Популярната история ще бъде разказана от куклениците на Театъра от Силистра

„Снежанка и седемте джуджета“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ в Читалище „Искра“ - Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 18 март от 11.00 часа в Читалище „Искра” в старата столица, театърът домакин покани приказни герои от света на Братя Грим. Популярната история ще бъде разказана от куклениците на театъра от Силистра. „Снежанка и седемте джуджета“ е спектакъл от репертоара на силистренските актьори, които за пореден път ще очароват със своя талант търновските си почитатели.

Оригиналното режисьорско и сценографско решение, красивата музика и впечатляващата актьорска игра оформят визията на спектакъла. Постановката и драматизацията са на Съби Събев, сценографията и куклите – на Павлина Василева, а оригиналната музика – на Меги и Илия Илиеви. В спектакъла играят актьорите Мима Дапкова, Мирослав Петров, Станислав Георгиев и Илияна Крушева.

Колко е трудно да си огледало! Защото огледалата просто не могат да лъжат, а отразяват нещата такива, каквито са. Класическата приказка е за Вълшебното огледало, което вижда и знае всичко.Хората винаги са се вълнували от Красотата. Тя е необяснима, загадъчна... Толкова много значения на думата красота могат да се открият в старата класическа приказка, еднакво интригуваща и малките, и големите... Едно от красивите послания на спектакъла „Снежанка и седемте джуджета“ е, че най-важна е красотата на душата, защото тя създава добро…

* * *

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
13.03.2023 г. 12:26
Посетено:
461
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36550-snezhanka-i-sedemte-dzhudzheta-na-stsenata-na-teatar-vesel-v-chitalishte-iskra-veliko-tarnovo