Сцена / екран / ефир

Академия и Театър “Драмеди” представят Playback спектакъла “Драматургът: Живот”

14 март 2023 г., 19:00 ч., Народно читалище “Николай Хайтов” - София

Академия и Театър “Драмеди” представят Playback спектакъла “Драматургът: Живот” на 14 март 2023 година, вторник, от 19:00 ч., в Народно читалище “Николай Хайтов”, град София. Зрителите ще станат свидетели на интерактивно импровизационно представление, в което млади талантливи актьори ще изиграят обратно личните истории на публиката, веднага след като бъдат разказани, без да са репетирани, като разчитат само на собствения си творчески апарат и на подкрепата на екипа на сцената. Споделен ко-креативен процес, който е неповторим и се случва само тук и сега. Диалогът, музиката и изиграването са спонтанни и колаборативни.

Участниците в Академия “Драмеди” са обучавани в Playback театър от Playback театър "Тук и сега" - първата българска професионална компания, група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013 г. от Цвета Балийска - актриса, психодраматист, режисьор и акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). Обучена лично от основателя на Playback театъра Джонатан Фокс (USA).

Диригент на представлението ще бъде Цвета Балийска, музикант - Мария Матрачийска, актьори - Емона Соколова, Раяна Михайлова, Авенир Михайлов, София Болашъкова.

Повече за Playback театъра:

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 3-6 човека екип - диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. През 2022 г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра. Световната му история е богата и мащабна, но у нас тепърва набира популярност сред масовата публика.

Билети: 15 лв (10 лв учащи/пенсионери)  https://bilet.bg/…/dramaturgat-jivot-dramedy-playback…/3951  


Линк към събитието във Facebook: https://fb.me/e/11VRq2o44
Повече за Театър "Драмеди": https://dramedytheatre.org/
https://www.facebook.com/DramedyTheatre

Повече за "Тук и сега": https://theatrehereandnow.com


https://www.youtube.com/channel/UC0hyWH4ECF4vPcMB4VyFvxg

Автор:
Екип на Сдружение Творци
Публикация:
12.03.2023 г. 14:09
Етикети:
Посетено:
374
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36540-akademiya-i-teatar-dramedi-predstavyat-playback-spektakala-dramaturgat-zhivot