Сцена / екран / ефир

„От всички страни“ – най-дълго играната чешка театрална комедия с премиера на българска сцена на 7 март

Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов предизвикват вулкан от недоразумения и комични парадокси под режисурата на Николай Гундеров

„От всички страни“ – най-дълго играната чешка театрална комедия с премиера на българска сцена на 7 март

◊ ПОКАНА

Премиерата на най-дълго играната чешка театрална комедия „От всички страни“ на българска сцена ще бъде на 7 март в „Théatro отсам канала“.

Актьорите Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов предизвикват вулкан от недоразумения и комични парадокси под режисурата на Николай Гундеров. Автори на постановката са Роман Венцел и Михаела Долежелова.

Сюжетът заплита в сложни отношения две приятелски двойки. Бракът на Тревор и Нина на пръв поглед изглежда идеален – той е изявен гинеколог, а тя – собственичка на известен италиански ресторант. Под лъскавата обвивка, обаче, се крие един истински ад на земята. Причината за това е тежък предбрачен договор с основна клауза - този, който подаде молба за развод, ще загуби цялото си имущество в полза на другия. Единственото спасение е единият да хване другия в изневяра. 

И точно тук се появяват техните приятели Имелда и Артур - странна скучновата двойка. Тя е гадателка със собствено телевизионно предаване, а той – университетски професор.

Водени от жаждата да скъсат брачните окови, Тревор и Нина въвличат своите приятели в мисия с неизвестен край. А едно домашно парти се превръща в комично бойно поле с единствена цел – развод.

Единственият начин да се отворят чакрите на зрителите за семейните драми на всички участници в най-дълго играната чешка комедия, е да се покрие изригналият вулкан от недоразумения и комични парадокси с бурен и продължителен смях.“ - разказва в анотацията на спектакъла режисьорът Николай Гундеров.

Текстът на пиесата е ярък пример за това, че публиката може да се забавлява почти непрекъснато в продължение на 90 минути по време на една комедия. „От всички страни“ е един от най-добрите спектакли, които могат да се видят в съвременната комедийна драма.“ - пишат за постановката медиите в Чехия.

Премиерата на пиесата „От всички страни“ в София е на 7 март, следват дати и в други градове. Билети - в мрежите на Eventim и Grabo.

 

Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
04.03.2023 г. 17:30
Посетено:
731
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36477-ot-vsichki-strani-nay-dalgo-igranata-cheshka-teatralna-komediya-s-premiera-na-balgarska-stsena-na-7-mart