Сцена / екран / ефир

БНР със специален видео формат „Украйна: 1 година война“ от новото Дигитално студио на медията

Националната програма "Хоризонт" на БНР посвещава тематична линия на годишнината от началото на войната на 24 февруари 2022

БНР със специален видео формат „Украйна: 1 година война“ от новото Дигитално студио на медията

На 24 февруари, когато се навършва точно една година от началото на войната в Украйна, БНР подготвя специален видео формат от новото Дигитално студио на медията. Началото е в 8.00 часа сутринта. Гости на живо на Златко Желев ще бъдат Н. Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна в София, Василий Митков, дългогодишен председател на дружеството за българска култура, както българи доброволци, помагали на украинския народ от Запорожието.

„През тази една година бяха отнети хиляди животи. Това е година, която заличи от земята десетки градове. Година, която разпръсна из целия свят милиони бежанци, която прекърши милиони съдби и изпари надеждите им мир. Година на самолети, сирени, съдби… смърт!“, казва водещият на специалното студио Златко Желев - ръководител „Интернет портал“ в дирекция „Дигитални програми“ на БНР.

„За нас съпричастността с украинския народ е нещо много важно и през последните 12 месеца положихме усилия  да отразим с разнообразни аудио-визуални формати жестовете на помощ и доброволчество, които направиха голяма част от българите“, смята директорът на Дигиталните програми на БНР Иво Тодоров.

В специално обособена секция „Украйна – 1 година война“ на интернет портала bnr.bg могат да бъдат открити и всички материали на журналистите от обществената медия по темата за войната в Украйна в различни жанрове, както и видео съдържание и снимки.

Националната програма "Хоризонт" на БНР посвещава тематична линия на годишнината от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година. Новите измерения на сигурността, Европа и българската позиция. За цената на мира и търсенето на решения. Разказът на бягащите от войната за преобърнатите съдби, за новия им дом в България и за подкрепата.  Това ще бъдат само част от темите, подготвени от репортерите, международните редактори и кореспондентите на БНР в страната.

Равносметка на събитията и прогноза за развитие на военните действия - от кореспондентите на БНР в Брюксел и в Москва, и през участието на анализатори и експерти в ефира на информационния лидер. 

"Войната в Украйна - една година по-късно" ще бъде във фокуса и на специалното двучасово издание на "Нещо повече" по "Хоризонт" на 23 февруари с водещ Диана Янкулова. 

То ще се излъчи в навечерието на преломната дата в най-новата европейска история - на  23 февруари с традиционен начален час след новините в 16 ч.

ВИДЕО – ТУК

 

 

Автор:
Катя Василева, БНР
Публикация:
21.02.2023 г. 13:22
Посетено:
333
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36432-bnr-sas-spetsialen-video-format-ukrayna-1-godina-voyna-ot-novoto-digitalno-studio-na-mediyata