Сцена / екран / ефир

Премиера и среща с актьорите от „Игра на доверие“ в Кино Арена във Варна

Историята по истински случай вече е в Кино Арена в цялата страна

Премиера и среща с актьорите от „Игра на доверие“ в Кино Арена във Варна

 

На 22 февруари, сряда, от 19 часа в Кино Арена в Grand Mall Varna е официалната премиера в морския град на нашумялата българска продукция с елементи на трилър “Игра на доверие”.

Специални гости на прожекцията ще бъдат Яна Маринова, Луиза Григорова и Владимир Зомбори, които ще се срещнат със зрителите и ще раздават автографи веднага след прожекцията в зоната срещу касите на киното.

Киноманите ще се докоснат до личната и искрена история на Яна Маринова, която споделя за един от най-разтърсващите периоди в живота си.

В основата на „Игра на доверие“ стои вдъхновяващата и вълнуваща среща с личните истории на майка и дъщеря. Времената, в които живеят, са различни – обществото се променя, но на всяка от тях се налага да търси своето място в него, да се бори докрай за собственото си спасение и право на самостоятелност.

Емоционално наситената продукция отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Това е история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва – защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него.

Режисьор е Мартин Макариев, а сценарият е на Борислав Захариев.

Идеята и инициативата за създаването на филма са на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и от личната съдба на майка си. Продукцията ще провокира разгръщането на по-задълбочен и открит обществен разговор по темата за домашното насилие и агресията у дома, както и за тормоза в работна среда. Статистиката сочи, че всяка трета жена у нас има подобен опит и само откровеният поглед към тези проблеми може да донесе така необходимата позитивна промяна.

Двете паралелни сюжетни линии проследяват съдбата на Даниела в миналото и нейната дъщеря Елена в настоящето – млади жени, които търсят най-правилния път към личното си щастие, но се сблъскват с ограничения, норми, предразсъдъци и натиск върху най-съкровеното човешко право – правото на свободен избор.

Главните роли се изпълняват от Яна Маринова (Даниела), Луиза Григорова-Макариев (Елена), Владимир Зомбори и София Иванова Ласкин, а актьорският състав включва още Александър Димов, Пламен Манасиев, Христо Петков, Мария Каварджикова, Искра Донова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова и други.

Оператор е Андрей Андреев, продуцент на „Игра на доверие“ е Яна Маринова за „Spirit Production House“, изпълнителни продуценти са Мартин Макариев, Яна Маринова и Александър Сано. Това е следващият пълнометражен филм на основна част от екипа, работил по супер успешния „В сърцето на машината“, който събра над 120 000 зрители и е актуалното българско предложение за наградите Оскар.

„Игра на доверие“ е на голям екран в цялата страна и може да бъде гледан във всички киносалони на Кино Арена.

__________________________

Последвайте ни:

Fb: https://www.facebook.com/KinoArena

Ig: https://www.instagram.com/kinoarenabg/

Youtube: https://www.youtube.com/@KinoArenaBulgaria

Website: www.kinoarena.com

 

Линк към официалния трейлър в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=RWDJIQQPQTI

Линк към официалната страница на филма във Facebook: https://www.facebook.com/IgraNaDoverie

 

За допълнителна информация:

Ирина Борисова-Гуновски

E-mail: marketing@kinoarena.com

 

Автор:
Ирина Гуновски
Публикация:
18.02.2023 г. 11:24
Посетено:
658
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36408-premiera-i-sreshta-s-aktyorite-ot-igra-na-doverie-v-kino-arena-vav-varna