Сцена / екран / ефир

Държавен куклен театър Пловдив ще представи "Дядовата ръкавичка" на 11 февруари в читалище "Искра" - Велико Търново

Проект "Съботни спектакли за семейна публика" на Театър "Весел"

 

◊ ПОКАНА

Държавен куклен театър Пловдив с премиера на „Дядовата ръкавичка“ във Велико Търново

В съботния афиш на Театър "Весел", на 11 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, Държавен куклен театър – Пловдив ще представи спектакъл по класическата приказка на Елин Пелин „Дядовата ръкавичка”.

Постановката и драматизацията са дело на Мариета Ангелова, сценографията – на Гергана Стаматова, а куклите – на  Ангелина Янакиева. Оригиналната музика и звуковата картина са на един от основателите на рок-група „Щурците” – Петър Цанков.

Ролите са поверени на актьорите Димитър Николов-Шаблата, Михаела Андонова и Даниела Русева.         

          Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата? Ето това ще му се случи отново, и то в навечерието на Коледа! И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана... В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи. Но най-щастливи ще бъдат децата, дошли на вълнуващата среща с любиматата приказна история за поколения българи. Бъдете сред тях! „Дядовата ръкавичка” ще разкажат с много любов, фантазия и настроение талантливите пловдивски кукленици.

*

Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Куклен театър "Весел" се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“.

За допълнителна информация – 0878 790 549

 

Автор:
Театър "Весел"
Публикация:
10.02.2023 г. 09:52
Посетено:
542
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36355-darzhaven-kuklen-teatar-plovdiv-shte-predstavi-dyadovata-rakavichka-na-11-fevruari-v-chitalishte-iskra-veliko-tarnovo