Сцена / екран / ефир

Отворена е регистрацията за първата безплатна международна академия за сценични артисти в София

Програмата на BodyMeld Performance Research Academy ще се води от хореографи от САЩ и Европа

Отворена е регистрацията за първата безплатна международна академия за сценични артисти в София

 

◊ ОБУЧИТЕЛНА АКАДЕМИЯ ТЪРСИ СЦЕНИЧНИ АРТИСТИ

Първата безплатна международна академия за сценични артисти от 25 до 99 години стартира своя дебютен обучителен сезон в София.  

BodyMeld Performance Research Academy приема кандидатури до 30 януари 2023 г. включително.

Програмата е разделена в 6 модула, които ще се проведат от началото на март до края на юни 2023 г. в София.  След успешното преминаване на цялата програма участниците ще получат специални сертификати.

Всички модули ще бъдат водени от международно признати преподаватели-хореографи от САЩ и Европа, които ще пристигнат специално за Академията. Сред тях са Питър Шишоли (САЩ), ученик на световната знаменитост на модерната хореография Меридит Монк; Паоло Чинголан (Италия); Меган Бридж (САЩ); Стивън Батс (Великобритания) и базираната между София и САЩ Зорница Стоянова, създател на BodyMeld Performance Research Academy.

“Чрез академията ние създаваме общност, която ще работи и изследва едни от най-авангардните и нови мултижанрови форми в пърформативното изкуството. Това са изследването на композиционни методи и техники в едновременното използване на движение, танц, говор, и песен. Това е, може би, първата по рода си платформа в България, която има за цел да развие един сценичен артист по начин, по който той да може да се движи, говори и пее едновременно, като използва тези методи за опорна точка при създаването на абсолютно ново и уникално представление.  

Някои наричат този вид изкуство “възникващ театър”, други “авторско представление” трети -“инстантна композиция”. Ние целим да дадем възможно най-много практически умения за създаването на този тип ново сценично изкуство”, споделя идеята и визията си Зорница Стоянова.

 

◊ КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА?

Кандидатите трябва да имат най-малко две години професионален опит в сферата на изпълнителското изкуство като хореограф/танцьор, актьор/режисьор, изпълнител или певец/изпълнител. Не се приемат студенти или ученици, записани в други подобни артистични програми.

Отворената покана е предназначена за професионалисти в сценичното изкуство на всякаква възраст, като организаторите приветстват и включването на участници на по-зряла възраст, преминали най-активния период на кариерата си, които имат желание да работят и да научат нещо ново.

Поканата е отворена и за чужденци. Официалният език на академията е английски, но при необходимост се предлага превод на български.

 

◊ КАК ДА КАНДИДАТСТВАТЕ?

Всички, които имат желание да кандидатстват и да се включат в първата обучителна програма на “Бодимелд”, могат да го направят до 30 януари 2023 г., като се регистрират тук.

Следете и официалното Фейсбук събитие за допълнителни подробности тук

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
25.01.2023 г. 15:37
Етикети:
отворена поканаBodyMeld Performance Research Academyобучение
сценични артисти
безплатна международна академия
Посетено:
921
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36250-otvorena-e-registratsiyata-za-parvata-bezplatna-mezhdunarodna-akademiya-za-stsenichni-artisti-v-sofiya