Сцена / екран / ефир

На сцената на Театър ВЕСЕЛ поканиха "Трите прасенца"

Спектакълът на Държавен куклен театър – Русе ще бъде представен във Велико Търново на 21 януари от 11 часа

На сцената на Театър ВЕСЕЛ поканиха "Трите прасенца"

 

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 21 януари от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува спектакълът на  Държавен куклен театър – Русе „Трите прасенца“.  Любимото заглавие от афиша на русенските кукленици ще бъде представено за ценителите на кукленото театралното изкуство и на търновска сцена.

„Трите прасенца“ е драматизация по едноименната приказка. Постановката е на Валентин Владимиров, сценографията и куклите са на Юлия Лачева, а музиката – на Станимир Иванов. За приключенията на трите прасенца разказват актьорите Христина Стоянова, Радинела Тотева и Любен Русенски.

Историята за трите малки прасенца се знае, че идва някъде от Англия, но откъде се знае – никой не знае. И затова всеки я разказва, както си знае. И така… имало едно време три прасенца. Те били съвсем, съвсем еднакви и за да се различават, носели три различни цветни шапчици. Само че цветовете не само ги различавали, започнали и да ги разделят. Две от прасенцата много държали на цветовете си, а третото искало да бъдат приятели… и това можело да продължава вечно. Но в гората дебнел Вълчо, който за беда бил гладен. И те, малките розови прасенца, вместо да захвърлят шапките и да се обединят в бедата, се разделили съвсем, ама съвсем завинаги. Защото, право било третото, не шапките били важни, а това което е под тях. Какво ще се случи оттук нататък – това ще разберем от спектакъла на русенските актьори… Една от най-известните приказки е разказана с много въображение и чувство за хумор. 

*

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с Читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
20.01.2023 г. 13:26
Посетено:
339
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36221-na-stsenata-na-teatar-vesel-pokaniha-trite-prasentsa