Сцена / екран / ефир

ДКТ Търговище гостува на сцената на театър "Весел" в читалище "Искра", Велико Търново

"Котаракът в чизми" ще се играе на 14 януари, събота, в 11:00 часа

 

◊ ПОКАНА

В съботния афиш на Куклен театър Весел, на 14 януари от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Котаракът в чизми” по класическата приказка на Шарл Перо. Постановката на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева  са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Деница Славева, Христо Доков, Димитър Караиванов и Михаела Кюркчиева. Оригиналната музика е на Станимир Иванов.

„Котаракът в чизми ” e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: „Внимавай да не изпуснеш шанса си!”. Втората: „Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица.” И третата: „Хвани кормилото на живота си в свои ръце!”

Спектакълът „Котаракът в чизми” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката. „Котаракът в чизми” е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Същата история се открива и в първото издание на сборника на Братя Грим под наслов „Детски и домашни приказки“. В нея се разказва приказка за котарак, който може да говори и да напътства своя господар.

И така... приятно гледане!

*

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър Весел се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица.

За допълнителна информация – 0878 790 549.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
12.01.2023 г. 19:14
Етикети:
Шарл ПероВелико Търновочиталище "Искра"театър "Весел"ДКТ Търговище
"Съботни спектакли за семейна публика"
"Котаракът в чизми"
Посетено:
461
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36180-dkt-targovishte-gostuva-na-stsenata-na-teatar-vesel-v-chitalishte-iskra-veliko-tarnovo