Сцена / екран / ефир

Куклен спектакъл с музика на живо „Малкото пингвинче“ и творческо ателие „Да направим пингвинче“

Две представления през януари в София

Куклен спектакъл с музика на живо „Малкото пингвинче“ и творческо ателие „Да направим пингвинче“

 

◊ ПОКАНА за МАЛКИТЕ ЗРИТЕЛИ

През месец януари творческият екип „Приключения с кораб“ представя своето снежно куклено представление с музика на живо „Малкото пингвинче“ и творческо ателие за деца „Да направим пингвинче“.

Какви животни живеят в Антарктида? Как изглеждат те?

Малкото пингвинче и неговите приятели пътешестват из вълшебния свят на снежна Антарктида. Те се срещат с чудати създания и разбират, че силата на приятелството помага във всяка беда. А как изглеждат пингвинчетата? След всяко представление сценографът на спектакъла – Здравка Кантарева, ще проведе с малките любопитковци творческо ателие "Да направим пингвинче".

"Малкото пингвинче" е пътуващо куклено представление с музика на живо по текстове на обичаните детски истории за "Шестте пингвинчета" и "Храброто пингвинче". Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова.

Пътешествията на пингвинчетата през месец януари ще се случат в приятната атмосфера на нашите любезни домакини AMAKids Bulgaria и Art & Tart на:

Дата: 15 януари 2023 г. (неделя)
Час: 11:00 ч.
Място: АМАКИДС България (гр. София, кв. Младост 3, Бизнес сграда до бл. 325)

Вход: свободен

Facebook събитие в AMAKids Bulgaria: "Малкото пингвинче" и работилничка "Да си направим пингвинче" | Facebook

Дата: 29 януари 2023 г. (неделя)
Час: 11:00 ч.
Място: Art & Tart (гр. София, Зона Б-5, бл.9, вх. А)

Вход: дарение

Facebook събитие за 29.01.2023 г. в Art & Tart: "Малкото пингвинче" и работилничка "Да си направим пингвинче" | Facebook

Продължителността на представлението е 45 мин.

Продължителността на творческата работилница е 45 мин.

Препоръчително е предварително запазване на място чрез съобщение в страницата на организаторите - „Приключения с кораб“ или обаждане на 0886 037 865, 0884 362 832  (за събитието на 29.01. в Art & Tart).

Куклено представление с музика на живо "Малкото пингвинче" и творческо ателие "Да направим пингвинче" се реализират с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура" (програма „Творчески стипендии“).

 

Автор:
Милена Великова
Публикация:
11.01.2023 г. 08:11
Етикети:
Милена ВеликоваМаргарита Петроватворческо ателие
Art & Tart
AMAKids България
Здрава Кантарева
"Да направим пингвинче"
спектакъл "Малкото пингвинче"
творчески екип "Приключения с кораб"
Посетено:
380
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36164-kuklen-spektakal-s-muzika-na-zhivo-malkoto-pingvinche-i-tvorchesko-atelie-da-napravim-pingvinche