Сцена / екран / ефир

Община Велико Търново подарява спектакъл на Театър ВЕСЕЛ с добрия Дядо Коледа

„Коледна въртележка“ - куклено коледно представление на 25 декември, неделя, от 12:00 часа

Община Велико Търново подарява спектакъл на Театър ВЕСЕЛ с добрия Дядо Коледа

 

◊ ПОКАНА

Община Велико Търново подарява спектакъл на Театър ВЕСЕЛ с добрия Дядо Коледа

Община Велико Търново подарява куклено коледно представление на 25 декември, неделя от 12:00 часа. Театралният подарък е за децата и техните родители от старата столица и ще се играе в Голямата зала на Общината.  

Спектакълът е „Коледна въртележка“ и е от репертоара на търновския куклен театър ВЕСЕЛ. Това е още едно от любимите заглавия на малките почитатели на кукленото театрално изкуство в града. Сценарият и постановката са на Веселин Василев, а куклите – на Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева и Емелияна Андонова. Студийният звукозапис е дело на Петър Атанасчев. В спектакъла участват актьорите Елка Баланова и Веселин Василев, както и специалният гост – белобрадият старец от Лапландия.

„Коледна въртележка“ е динамичен интерактивен спектакъл с добре познатите куклени герои от спектаклите на Театър ВЕСЕЛ – „Храбрият оловен войник“, „Принцесата и граховото зърно“, „Лудориите на Малък Сечко“, „Празник по никое време“ и „Пингвинчето Фраки“. Актьорите, заедно с децата и родителите, ще правят снежни човеци, коледни елхи, ще танцуват с коледни играчки и ще напишат заедно: „Мили Дядо Коледа, донеси на децата и на нас най-хубавото…“. Това е писмото, което ще изпратят до добрия старец, а какъв е неговият отговор? Подаръците или приятелството?... Това ще разберем от самия него, когато пристигне в залата, за да приветства всички.   

 Спектакълът „Коледна въртележка“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

Входът е свободен и е без покани. За допълнителна информация – 0878 790 549.

 

 

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
22.12.2022 г. 15:31
Етикети:
Елка БалановаВеселин ВасилевТеатър ВЕСЕЛОбщина Велико Търново
Емелияна Андонова
Стефка Кювлиева
Лидия Къркеланова
куклено коледно представление
Посетено:
587
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36111-obshtina-veliko-tarnovo-podaryava-spektakal-na-teatar-vesel-s-dobriya-dyado-koleda