Сцена / екран / ефир

Куклен спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“ и работилница за кукли

11 декември 2022 г. 11:00 ч., Галерия Art & Tart

Куклен спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“ и работилница за кукли

 

◊ ПОКАНА

Куклен спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“ и работилница за кукли

Дата: 11.12.2022 г. (неделя)
Час: 11:00 ч.
Място: галерия Art & Tart (гр. София, Зона Б-5, бл.9, вх. А)
Вход: 15 лв. на човек/ за двама членове от семейство е 25 лв.

 

Трима смели приятели разказват за своето приключение в куклен спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“. Следвайки порива на своето сърце, те достигат до чудат и непознат остров, където преминават вълнуващи препятствия, срещат странни и весели същества и накрая дори стават почетни гости на кралски купон.

Какви тайни крие този остров с изненади ще видите на 11.12.2022 г. от 11 ч. в галерия Art & Tart (гр. София, Зона Б-5, бл.9, вх. А), когато предстои последното за тази година пътешествие на тримата чудати приятели. След представлението децата ще създадат собствен герой – плоска кукла с движещи се крака и ръце в творческото ателие на Здравка Кантарева – сценограф на спектакъла.

Представлението е дело на артистите Маргарита Петрова (актриса, драматург и режисьор), Здравка Кантарева (художник и сценограф) и Милена Великова (композитори на песните и звуковата среда), които през 2022 г. успешно реализираха турне в гр. Бургас, с. Миролюбово, гр. Айтос, с. Синеморец, с. Брястовец, гр. Българово, гр. Черноморец, гр. Ахтопол, гр. Казанлък, гр. Шипка, гр. Бухово, гр. Монтана, гр. София. Вълшебни сцени на създадените от сценографа Здравка Кантарева поп-ъп декор и кукли разказваха случки за предизвикателството да преодолееш страховете си, за смелостта да последваш сърцето си и великата сила на приятелството.

Продължителност на представлението – 50 мин.
Продължителност на творческото ателие – 45 мин.

Facebook събитие: "Островът на изненадите" и работилница за кукли | Facebook

 

Проект „Приключения с кораб“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България и с партньорството на галерия Art & Tart.

 
Автор:
Милена Великова
Публикация:
08.12.2022 г. 16:52