Сцена / екран / ефир

"Избери радостта" - авторски playback спектакъл по книгата „Полиана“ на Елинор Портър

Спектакълът на Театър "Драмеди" ще се играе на 8 декември в Нов театър - НДК и на 10 декември в НЧ "Христо Ботев", град Божурище

 

◊ ПОКАНА

“Избери радостта!“ е авторски спектакъл по книгата „Полиана“ на Елинор Портър - първата драматизация на романа в България! Спектакълът ще бъде представен на 8 декември от 19:30 ч. в Нов театър - НДК и на 10 декември от 19:00 ч. в читалище "Христо Ботев", град Божурище.

Романът е бестселър, поставил началото на теорията за позитивното мислене в началото на ХХ век. За първи път ще се докосне до българската театрална публика чрез спектакъла "Избери радостта".

Билети за "Нов театър - НДК": http://bit.ly/3gB2czf
Билети за читалище "Христо Ботев", гр. Божурище: bit.ly/3EAI6gq
Линк към събитието във Facebook: https://fb.me/e/5BLbvTQa0

Полиана е символ на силата на човешкия дух, способността ни да избираме отношението си към всяка ситуация и умението ни да се радваме на живота, въпреки трудностите. Тя не само владее своето отношение към живота, но и благодарение на вярата си в доброто, помага на цял град да превъзмогне ограниченията на умовете!

Актьорите от "Драмеди Про" пресъздават историята на Полиана по нестандартен начин - чрез сцени от книгата, примесени с оригинални вариации, които поставят персонажите в различни забавни обстоятелства. 

Създаден на синергичен принцип, заедно с всички участници, "Избери радостта" представлява синтетичен авторски спектакъл, който ни напомня, че радостта е избор и че ние сме авторите на живота си.

Спектакълът включва музика на живо, танц, клоунада, драматични сцени, провокативна сценография, авторска музика, забавление, изненада, проникновение и вълнение.

Драматургията, концепцията, сценографията и режисурата са дело на Цвета Балийска. Асистент режисьор и техническо изпълнение - Пламен Петков. Репетитор е Маргарита Маринова, хореограф - Ц. С музикалната среда се заемат Росен Иванов, Цвета Балийска, Рада, Рая и Авенир Михайлови. Музикален педагог на спектакъла е Христо Петков.

Участват: Виктория Винклер, Мария Попова, Боряна Лачева, Рая Михайлова, Авенир Михайлов, Емона Соколова, Киара Тодорова, Ана Велева, София Болашъкова, Мария  Аврамова, Александър Ганчев, Кирил Георгиев

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

Автор:
Екип на Сдружение "Творци"
Публикация:
06.12.2022 г. 13:07
Етикети:
Маргарита МариноваПламен ПетковЦвета БалийскаНов театър - НДКЕлинор Портър
"Драмеди Про"
читалище "Христо Ботев" - Божурище
“Избери радостта!“
Посетено:
477
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36013-izberi-radostta-avtorski-playback-spektakal-po-knigata-poliana-na-elinor-portar