Сцена / екран / ефир

Нова “Скеч банда” разсмива с престъпления, но без звезди

На 19 декември в Сити Марк Арт Център

Нова “Скеч банда” разсмива с престъпления, но без звезди

 

Два часа смях, петима актьори, 13 скеча, 60 костюма - това е комедийното шоу “Престъплението”, което ще разбие представите за театър с иновативен формат и изживяване за публиката на 19 декември в Сити Марк Арт Център - бившето кино "Левски".

Дело е на новата актьорска “Скеч банда” - група от петима актьори (Мария Димитрова, Мая Гелева, Иваил Симеонов, Горан Иванов и Христо Симеонов), продуцент - Веселин Стоянов - Лино и шайка мистериозни сценаристи.

И въпреки че на сцената няма звезди, самата публика е потопена във впечатляващо изживяване - атмосферата в залата на Сити Марк Център напомня на кабаре, всеки от зрителите е настанен удобно и има възможност да се наслади на първокласни напитки и хапки, докато прави идеалната фитнес програма – „два часа интензивен, кардио смях за стягане на корема и отпускане на психиката“.

“Престъплението” е “зрелище, като шоу с кеч, но без боя и малко по-истинско“, разказват самите актьори за спектакъла. Амбицията им е да разсмиват и забавляват зрителите в продължение на 2 часа с кратки скечове по всякакви злободневни теми - житейски, социални и още много и различни познати от реалността теми. Много от комедийните скечове са лични преживявания на екипа, други са плод на въображението на сценаристите им, а трети са заимствани /цитати/ препратки от техни любим и комедийни формати.

Новата театрална формация се ражда по време на пандемията, когато се налага актьорите да мислят, вместо да играят. Така Христо, Мария, Мая, Иваил Горан и Лино съживяват своя стара идея - комедийно шоу, базирано на скечове. Самата дума “скеч” произлиза от английското "sketch" и в буквален превод означава "скица" или поредица от кратки комични сцени. Специалната подправка идва от продуцента Веселин Стоянов - Лино, който вече има опит в създаването на иновативни културни формати, каквито публиката търси, но не открива.

Така “Престъплението” вече се играе над 10 пъти на напълно разпродадена зала, а след последното шоу за годината (на 19 декември в Сити Марк Център) гостува през януари в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора.

Още - на https://www.sketchbanda.com

 

Автор:
Преслава Преславова
Публикация:
09.12.2022 г. 10:21
Етикети:
комедийно шоуСити Марк Арт Център
Скеч банда
"Престъплението"
Посетено:
506
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35998-nova-skech-banda-razsmiva-s-prestapleniya-no-bez-zvezdi