Сцена / екран / ефир

Елка Няголова и Маргарита Денева в Концертното студио на Радио Варна

Поезия и живопис се срещат

Елка Няголова и Маргарита Денева в Концертното студио на Радио Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Поетесата Елка Няголова и художничката Маргарита Денева с празничен спектакъл в Концертното студио на Радио Варна - 07.03.2007 г., 18.00 ч.
Водеща Виолета Тончева


◊ ПОВЕЧЕ


С рецитала на Елка Няголова ще се докоснем до една красива лирична вселена, чиито отражения ще търсим, както в себе си, така и в картините на Маргарита Денева.

Доайенът на варненските художници предостави за мартенската изложба на Радио Варна 42 живописни платна - портрет, голо тяло и натюрморт, рисувани в различни творчески периоди.

Някои от наименованията на картините: “Бели момичета“, “Бели ириси“, “Момиче с бяла рокля“, “Червенокосата“, “Жена с червена шапка“, “Жена в утрото“, “Натюрморт с тръни“, “Натюрморт с Нефертити“, “Индийка с лотос“, “Алжирски жени“, също портрети на дъщерята Цветана Векова, актрисата Юлиана Чернева и др.

Преживяването ще озвучи музика от Панчо Владигеров, Йоханес Брамс, Йохан Щраус и др., в изпълнение на възпитаници на НУИ “Добри Христов” във Варна.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
05.03.2007 г. 18:15
Посетено:
2297
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/3598-elka-nyagolova-i-margarita-deneva-v-kontsertnoto-studio-na-radio-varna