Сцена / екран / ефир

“Травиата” на Джузепе Верди ще увенчае финала на ноемврийския афиш за Русенската опера тази година

30 ноември, 19 часа, Голяма зала на Доходното здание

 

Една от най-любимите за  публиката по целия свят - операта “Травиата” на Джузепе Верди ще увенчае финала на ноемврийския афиш за Русенската опера тази година!

На 30 ноември, сряда, от 19 часа, в Голямата зала на Доходното здание можете да се насладите на безспорния шедьовър на италианския композитор, който означава много за русенци, защото именно с постановка на „Травиата“ през 1949 година се ражда за богат и пълнокръвен живот Русенската опера.

Предстои ни спектакъл, украсен от блясъка на талантите на солисти, хористи, балетни артисти и инструменталисти, които успешно демонстрират артистичното богатство на русенския оперен театър.

В ролята на Виолета Валери ще видите и чуете сопраното Даниела Караиванова, а като Алфред Жермон на сцената ще ѝ партнира тенорът Михаил Михайлов. Баритонът Добромир Момеков, наскоро спечелил Кристална лира на СБМТД в категорията “Оперно изкуство”, ще се превъплъти в образа на Жорж Жермон, а Флора Бервоа ще бъде мецосопраното Петя Цонева.

И още:
Анина - Нели Петкова
Гастон - Георгиос Филаделфевс
Барон Дюфол - Теодор Петков
Маркиз Д'Обини - Стоян Стоянджов
Доктор Гренвил - Момчил Миланов
и др.

Диригент е Димитър Косев,
хормайстор  - Стелияна Димитрова - Хернани,
режисьор и сценограф - Марко Катена.


Билети на каса Опера и на
www.ruseopera.com

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
29.11.2022 г. 15:47
Посетено:
440
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35964-traviata-na-dzhuzepe-verdi-shte-uvenchae-finala-na-noemvriyskiya-afish-za-rusenskata-opera-tazi-godina