Сцена / екран / ефир

"В очакване на Годо" по Самюъл Бекет

Международна премиера на Пол Дженкинс в София

 

На 30 ноември 2022 г., 19.30 ч., в салона на Театър-Лаборатория "Алма Алтер", ще бъде представена премиерата на спектакъла "В очакване на Годо" по Самюъл Бекет, 70 години след публикуването на едноименната пиеса за първи път във Франция. 

Режисьор на спектакъла е английският актьор, драматург, режисьор, награден за режисьорски постижения от Театър "Шърман", награден за актьорски постижения от Британската Театрална Академия - Пол Дженкинс.

Преди повече от 10 години, идвайки в България от Уелс, почти случайно Пол открива Театър-Лаборатория "Алма Алтер" и се влюбва до такава степен, че 10 години по-късно реализира своята голяма мечта, а именно - да заживее в България за минимум две години. Припознава "живия театър" като "своя" театър и участва в множество съвместни проекти, уъркшопи, както и в Международен театрален фестивал Алтер Его.

В актьорския състав на "В очакване на Годо" ще видите колаборация между професионалните актьори от Театър-студио 4хС Адриана Славова и Мирослав Филков със студентите от специалността Авторски театър към Софийски университет Георги Банков и Петър Петров.

"Виждали ли сте ги? Очакващи… търпеливо очакващи… докато ние бързаме около тях?

Защо изглеждат сякаш нямат нищо? 

Какво притежават те, което ние не притежаваме? Бекет диагностицира болестта... но не предлага решение. Освен ако чакането не е мъчение..., а освобождение." 

*Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма Едногодишен грант.

Вход: Свободен (Запетайка на лявата ръка)

 

Автор:
Валерия Димитрова
Публикация:
27.11.2022 г. 12:26
Етикети:
Петър Петровпремиератеатър
Мирослав Филков
Георги Банков
Адриана Славова
Пол Дженкинс
Театър-Лаборатория "Алма Алтер"
"В очакване на Годо"
Самюъл Бекет
Посетено:
758
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35943-v-ochakvane-na-godo-po-samyual-beket