Сцена / екран / ефир

Хитовата испанска кино комедия „Съседите отгоре“ с премиера на българската театрална сцена

Спектакълът с Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев ще се играе за първи път през декември в София

Хитовата испанска кино комедия „Съседите отгоре“ с премиера на българската театрална сцена

 

Хитовата испанска кино комедия „Съседите отгоре“ с премиера на българската театрална сцена на 3 декември в „Theatro отсам канала“

Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения „по съседски“ в новата комедия „Съседите отгоре“ (Sentimental). Адаптацията на едноименния испански филм от Сеск Гай ще дебютира на българската театрална сцена през режисьорския поглед на Емил Марков на 3 декември в „Theatro отсам канала“. Продуцент на спектакъла е Artvent.

Сюжетът ни пренася в дома на Ана и Хулио (Силвия Петкова и Иван Бърнев), които са заедно от години. Времето и рутината, обаче, са ги отдалечили видимо необратимо. Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио.

Без да предупреди съпруга си, Ана кани съседите отгоре (Лилия Маравиля и Емил Марков) на гости.

Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и „стандартния“ начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. А едно „неприлично“ предложение взривява всичко.

Сеск Гай, авторът на комедията с пет номинации за Наградите „Гоя“, пише сценария вдъхновен от шумната си съседка от горния етаж. Подобно на своите герои, той и съпругата му също влизат в редица спорове, докато обсъждат какво се случва в апартамента над тях. „Без съмнение, едно от най-големите, най-амбициозни приключения, които всеки от нас може да преживее, е животът в двойка. Това е и голямото предизвикателство, изпълнено с премеждия, където конфликтите стават рутина, а извинението след нанесената рана често липсва“, споделя авторът.

„Съседите отгоре“ е комедия с остър и прям диалог, игра на думи и поредица комични ситуации. А страхотният актьорски състав успява да даде живот на герои, в които мнозина ще видят черти от себе си.

Премиерата на 3 декември в „Theatro отсам канала“ беше разпродадена, а новата дата в София е на 14 декември. Предстоят и премиери във Варна, Бургас и Пловдив.

БИЛЕТИ:

Варна, 6 декември: https://bit.ly/3gfuij

София, 14 декември: https://bit.ly/3DNfku0

Бургас, 17 януари: https://bit.ly/3NkAN0I

Пловдив, 27 януари: https://bit.ly/3SpNlVt

 

Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
19.11.2022 г. 17:37
Посетено:
547
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35843-hitovata-ispanska-kino-komediya-sasedite-otgore-s-premiera-na-balgarskata-teatralna-stsena