Сцена / екран / ефир

Моника Белучи, Пенелопе Крус, Ралф Файнс във филми от програмата на "Киномания"

"Киномания" започва на 17 ноември

Моника Белучи, Пенелопе Крус, Ралф Файнс във филми от програмата на "Киномания"

Кадър от „Безкрайността“ на режисьора Емануеле Криалезе, с участието на Пенелопе Крус

 

◊ "КИНОМАНИЯ" 2022

Моника Белучи, Пенелопе Крус, Ралф Файнс са сред звездните актьори във филмите от програмата на предстоящата "Киномания". Филмовата панорама ще се проведе от 17 ноември до 4 декември в София. 

Безкрайността“ на режисьора Емануеле Криалезе, с участието на Пенелопе Крус, проследява задълбочаваща се семейна криза, която се случва в Рим през 70-те години на миналия век – време на големи социални и културни промени. Актрисата влиза в ролята на Клара - съпруга, която не обича вече мъжа си, но продължава да съжителства с него, намирайки утеха във връзката с трите си деца. Но най-голямото момиче, тийнейджърката Адриана, преднамерено се представя пред приятелите си като момче, с което провокира развръзката на проблемните отношения.

Рим е център на събитията и в продукцията на режисьора Паоло ВирдзиСуша“. Филмът показва как се променят съдбите на няколко коренно различни обитатели на „Вечния град“, техните навици и начин на живот в условията на продължителна суша – три години без капчица дъжд. В актьорския състав са Моника Белучи, Силвио Орландо, Валерио Мастандреа и Клаудия Пандолфи.

Ралф Файнс и Джесика Частейн участват в драмата „Опрощение“ на режисьора и сценарист Джон Майкъл Макдона, който поставя актуални теми като привилигироваността на богатите и нехайството им за живота на „по-низшестоящите“. Двамата актьори играят Дейвид и Джо – богати съпрузи, които на път за парти удрят с колата си млад мароканец и впоследствие скриват трупа му. Купонът е съсипан, но само за Дейвид, на когото се налага да се изправи пред бащата на момчето и да понесе последствията от действията си.

Ще видим Изабел Аджани (френска кино и театрална актриса, носителка на 5 награди Сезар и двукратно номинирана за Оскар) във филма „Маскарад“ на режисьора и сценарист Никола Бедо. Филмът беше показан на закриващата гала в Кан тази година. Историята ни среща с бившия танцьор Адриен, който замисля коварна измама заедно с партньорката си Марго – дребна мошеничка и изключителна красавица. Техният план е същински емоционален маскарад.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
10.11.2022 г. 11:27
Посетено:
709
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35800-monika-beluchi-penelope-krus-ralf-fayns-vav-filmi-ot-programata-na-kinomaniya