Сцена / екран / ефир

Балетният спектакъл “Козият рог” отново на русенска сцена

14 ноември, 19 часа, Доходно здание - Русе

 

◊ ПОКАНА

След огромния успех на премиерата, тези, които пропуснаха да гледат балета “Козият рог”, ще имат безценна възможност да го направят на 14 ноември, понеделник, от 19 часа в Доходното здание!

Бразилецът Тияго Виктор този път ще влезе в ролята на Лазар, Масаки Такада отново ще гледаме като Кара Иван, Цветелина Катрин Иванова  ще се превъплъти в Елина, а Мария ще бъде представена от Станислава Караджова-Пенчева!

Балетният спектакъл „Козият рог“ по музика на Красимир Кюркчийски се завърна на русенска сцена след 25 години от първата си премиера в Русенска опера. Негов постановчик отново е хореографът проф. Петър Луканов, който неотдавна изпълни 91 години. Той  е свързан дълбоко с Русе, тъй като именно тук е стъпил за първи път на сцена като балетист. А като постановчик е направил 22 балетни спектакъла от общо 84, като „Козият рог“ е именно  23-ият в Русенската опера.

Посланието на спектакъла е, че насилието ражда насилие, което се връща като бумеранг към този, който го е упражнил. 

Ръководителят на балета Весела Василева напомня, че публиката ще види един различен спектакъл, а балетистите, които досега са свикнали с музиката на Чайковски и Адам, ще танцуват на една съвсем различна българска музика.


Билети на каса Опера и https://www.ruseopera.com/

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
09.11.2022 г. 14:20
Посетено:
575
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35797-baletniyat-spektakal-koziyat-rog-otnovo-na-rusenska-stsena