Сцена / екран / ефир

Касиел Ноа Ашер, Йордан Славейков и Неда Соколовска с премиери в I AM Studio

4 премиери през ноември в независимото пространство за театър I AM Studio

 

◊ ПОКАНА

I AM Studio (Ай Ем Студио) е новото театрално бижу на независимата театрална сцена. През ноември премиерните заглавия са цели четири. Касиел Ноа Ашер, Йордан Славейков и Неда Соколовска са режисьорите, които продължават да развиват независимата сцена със сериозна драматургия. Ето и какво да очаквате:

На 11 и 13 ноември Касиел Ноа Ашер готви премиера на “Обещанието“ от Герган Ценов. Текстът е вдъхновен от психодраматичните игри за деца, създадени от психоаналитика Дидие Анзие. Чрез забавление, самоирония, гранично откровение - ще осъзнаем, че призраците от миналото ни – не са толкова страшни...

Актьорите в тази “игра на убийство“ са Даниел Рашев, познат на публиката като чудака анестезиолог – Доктор Врабчев от сериала “Откраднат живот“, младите надежди на българския театър и кино – Даниел Кукушев и Неделин Найденов, и разбира се Касиел Ноа Ашер, която във всеки свой нов спектакъл предлага на зрителя неочакван фокус към човешката душа.

Авторът на психотрилъра “Обещанието“ – Герган Ценов, живее от 20 години в САЩ. След като завършва Джулиърд Скул е назначен за главен диригент на New Amsterdam Symphony Orchestra. През 2015 г. създава в Ню Йорк камерен ансамбъл “Ценов“, чиято основна мисия е популяризирането на Българската класическа музика.

На 12 ноември, само ден след премиерата на Касиел, режисьорът и драматург Йордан Славейков представя пред публика „Виктория“. Пиесата му е изповед на бивша провинциална театрална актриса.

Главната героиня, изиграна от Деница Даринова, иска да разбере защо не получава единствената любов, която се полага на всяко човешко същество- тази на майката. Това е пиеса за всички съдбоносни избори, които правим, за самотата, която тези избори носят със себе си, за страха и предателството. Ода за любовта, която не признава религии, светове, граници и носи със себе си светлина, дори когато наоколо цари мрак.

На 14 ноември е поетичната вечер със стихове на Христо Фотев, посветена на неговия голям приятел и бохем Доси Досев. „ЖИВ“ е проект на Теодор Каракачанов, в който се включва както той, така и младите актьори Спартак Апостолов, Христо Тенчев, Велина Георгиева, София Джустрова, Емилия Радичева, Георгий Михеев, Теодор Каракачанов.

Премиерата на Неда Соколовска е четвъртата за ноември в I AM Studio (Ай Ем Студио). „Вход Г“ на 21 ноември е вербатим стендъп.

За хората от блока – виждаме ги всеки ден, пътуваме с тях в асансьора и ги чуваме да пускат водата на тоалетната, телевизора, нервите си, но знаем ли кои са и какво си мислят за „големите въпроси“ в спринтиращото темпо на 2022?

Двама популярни млади актьори от независимата сцена - Василия Дребова и Живко Гущеров, ще ви представят реални личности с техните автентични гласове.

Всичко се изпълнява „вербатим“, т.е дословно и на момента, за да ни убеди, че нищо не разширява кръгозора както погледа през очите на някой друг.

Различни и вълнуващи са премиерите в I AM Studio (Ай Ем Студио). Пространството се намира в центъра на културния живот в столицата – на ул. „Георги С. Раковски“, 149. Програмата за ноември е с цели 16 заглавия, с начален час 19.30. Научете повече ТУК.

 

 

Автор:
Деница Димитрова
Публикация:
07.11.2022 г. 14:36
Посетено:
633
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35775-kasiel-noa-asher-yordan-slaveykov-i-neda-sokolovska-s-premieri-v-i-am-studio