Сцена / екран / ефир

Театър "Драмеди" представя "Кой си ти?" - авторски спектакъл, достъпен за хора с увредено зрение и слух

26 октомври, 19:30 часа, "Нов театър" – НДК

 

◊ ПОКАНА

Театър "Драмеди" представя "Кой си ти?" - авторски спектакъл, достъпен за хора с увредено зрение и слух

Младежи между 8 и 15-годишна възраст  ще участват в спектакъла "Кой си ти?" в "Нов театър" – НДК. Събитието ще се проведе в сряда, 26 октомври от 19:30 часа.
 
В "Кой си ти?" за първи път в България се използва аудиоописание за незрящи, както и жестомимичен превод на живо, което го прави достъпен и за хора с  увреден слух. Успешно се играе вече шест сезона.
 
Авторски спектакъл, който задава въпроса "Кой си ти?" и дава отговори. Създадено е в ко-креативен процес, в който всеки един от участниците е търсил своята идентичност и е споделял най-големите си страхове. Един спектакъл, който силно докосва зрителя, защото най-личното е всъщност най-общочовешкото.
 
Спектакълът има три награди за "Най-добро представление", две награди за концепция, сценарий и режисура за Цвета Балийска, награда за музика на Сезер Сами, награда за главна мъжка роля на Гринго - Богдан Григоров, за главна женска роля на Татяна Митова, за актьорско майсторство на Георги Власев и Емона Соколова, за младо дарование на Стоил Григоров, както и поименна награда на всеки актьор за актьорско постижение!

Сценографията, костюмите, концепцията и режисурата са на Цвета Балийска, сценарият – на Цвета Балийска, Татяна Митова и Гринго - Богдан Григоров. Музиката е създадена от Сезер Сами. Хореографията е на Цветина Матова. В ролите ще видите Иван Трайчев, Христина Попова, София Болашъкова, Христо Ангелидис, Авенир Михайлов, Киара Тодорова, Емона Соколова, Виктория Винклер, Раяна Михайлова, Гергана Рускова и Росен Соколов.
 
PLAYBACK театърът е интерактивна импровизационна форма, която възниква и се интерпретира "тук и сега", с участието на артистите и публиката. Актьорите импровизират, изигравайки разказани от зрителите лични истории, следвайки строг ритуал и рамка. Представлението и общуването с публиката се ръководи от така наречения Диригент – Режисьор, който разговаря с публиката, въвлича я в участие, създава атмосфера на доверие и режисира актьорите, използвайки кодови названия. Актьорската игра е съпроводена от изпълнявана на живо музика, отново с импровизационен характер.
 
Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по "Едногодишна програма за подкрепа на частни културни организации". 
 
Билети: 15 лв./10 (учащи/пенсионери/хора с увреждания)
На Билетен център НДК и тук: https://epaygo.bg/4244240539 
 
Последвайте ни!

YouTube: Dramedy Theatre
instagram: dramedytheatre
www.dramedytheatre.com


 

Автор:
Театър "Драмеди"
Публикация:
25.10.2022 г. 16:04
Посетено:
705
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35686-teatar-dramedi-predstavya-koy-si-ti-avtorski-spektakal-dostapen-za-hora-s-uvredeno-zrenie-i-sluh