Сцена / екран / ефир

Държавна опера Русе ще отбележи 60-годишнината на Александър Крунев със спектакъла на операта “Риголето” от Джузепе Верди

На 26 октомври от 19 часа в Доходно здание - Русе

 

С едно от любимите заглавия за оперната публика по цял свят - “Риголето” на Джузепе Верди на 26 октомври в Доходното здание, Държавна опера - Русе ще отбележи 60-годишния юбилей на изтъкнатия български баритон Александър Крунев!

Дългогодишен солист на Русенската опера, забележителен певец и актьор, Крунев има широко общество от своя публика в Русе. Това е и основната причина той да избере нашата сцена и русенската постановка на „Риголето“ за своя празник, заедно с любимите си колеги и почитатели от Русе.

Един от най-популярните и обичани от българската публика баритони се е превъплъщавал с недостижимо майсторство в десетки постановки и стотици изпълнения!

В годините Александър Крунев е бил предпочитан партньор  на световни оперни знаменитости като Гена Димитрова, Александрина Милчева, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Калуди Калудов и много други.

Диригент на спектакъла ще бъде Владимир Бошнаков, а хормайстор е Стелияна Димитрова-Хернани.

В ролята на Риголето ще видим именно Александър Крунев, а херцогът на Мантуа ще бъде представен от тенора Петър Костов. В Джилда, неговата дъщеря ще се превъплъти  Даниела Караиванова, а Петя Цонева ще видим в ролята на Мадалена. Басът Момчил Миланов ще представи образа на разбойника Спарафучиле. На сцената ще излязат още Стоян Стоянджов, Иван Пенчев, Теодор Петков и Нели Петкова.

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

 

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
24.10.2022 г. 13:11
Посетено:
513
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35660-darzhavna-opera-ruse-shte-otbelezhi-60-godishninata-na-aleksandar-krunev-sas-spektakala-na-operata-rigoleto-ot-dzhuzepe-verdi