Сцена / екран / ефир

Премиера на "Тигър и дракон" в Театър 199

Моноспектакъл на Ованес Торосян

Премиера на "Тигър и дракон" в Театър 199

 

На 15 октомври от 19:30 часа Театър 199 „Валентин Стойчев“ ще представи първата си премиера за театралния сезон - „Тигър и дракон“ от Йоана Мирчева, постановка - Юрий Дачев. Сценографията е дело на Ханна Шварц, а музиката на Мартин Каров.

Моноспектакъл на Ованес Торосян. Пиесата се поставя за първи път.

Когато си млад вярваш, че животът ти дължи невероятни чудеса. Някои от нас поемат с главата напред да ги издирват, други си седят в очакване те сами да паднат в скута им. Междувременно прекарваш дните си с приятели, въздишаш по гаджета, губиш си времето с електронни игри или сайтове за мода.

Нашият герой е такъв. Но и не съвсем. Където и да се намира – дали в магазина за кожени изделия, в който работи, или на купон в квартала, или в кухнята с майка си, или (избягал от нейната вечна взискателност) в някоя задна уличка за да съчинява рап куплети – той носи в себе си… тигър и дракон! Какво точно представляват те? И накъде го водят?

Може би и той дори не знае. Но те ще го подтикнат да ни се разкрие на сцената.

Ованес е пред вас. В ролята на Ованес. Без грим, без претенции, безмилостно сам, безкомпромисно комичен, безкрайно любопитен… в очакване на невероятни чудеса!

* * *

Следващи представления: 22 октомври, 2 и 19 ноември. 

 

 

Автор:
Театър 199 "Валентин Стойчев"
Публикация:
13.10.2022 г. 23:01
Посетено:
711
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35604-premiera-na-tigar-i-drakon-v-teatar-199