Сцена / екран / ефир

Комедията "Хаос" на 29 септември в зала "Тържествена", парк "Военна академия"

Участват актрисите Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думанян

Комедията "Хаос" на 29 септември в зала "Тържествена", парк "Военна академия"

 

Комедията "Хаос" от Мика Миляхо ще се играе на 29 септември от 20:30 часа в зала "Тържествена" в парк "Военна академия". Театър 199 "Валентин Стойчев" гостува с постановката в рамките на Театралния фестивал "София Моно". 

Режисьор е Марий Росен, а на сцената ще видим великолепните актриси Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думанян. 
 
Не се безпокойте, тази пиеса не се занимава с добилата популярност в науката Теория на хаоса. Това е една лирична комедия за хаоса, който настъпва в живота на човек след като отминат лудото детство, кривогледия пубертет и шеметната младост. Хаосът, който настъпва, когато дойде времето за брак, деца и кариера. „Хаос“ ни напомня, че в тези обичайно нелеки моменти е добре човек да не забравя приятелите, с които е отраснал.
 
Авторът се счита за един от най-оригиналните драматурзи на Скандинавия днес, превеждан е на много езици, неговите пиеси се играят в редица страни. Носител е на престижни национални и международни награди.

„Хаос“ се представя за първи път в България.

За ролята си в спектакъла актрисата Елена Атанасова получи номинация „Икар“ 2020 за водеща женска роля.
 
* * *

Билети могат да бъдат закупени от theatre.art.bg, grabo.bg
и след регистрация на сайта ticketportal.bg
Билети ще се продават и на място преди спектакъла. 
 
 
Автор:
Театър 199 "Валентин Стойчев"
Публикация:
22.09.2022 г. 18:55
Посетено:
656
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35445-komediyata-haos-na-29-septemvri-v-zala-tarzhestvena-park-voenna-akademiya