Сцена / екран / ефир

„Затегнете коланите“ – премиера на новия спектакъл със Стефания Колева

На 6 октомври в „Theatro отсам канала“ в София

„Затегнете коланите“ – премиера на новия спектакъл със Стефания Колева

 

„Затегнете коланите“ – премиерата на новия спектакъл със Стефания Колева е на 6 октомври в „Theatro отсам канала“ в София.

Лично и доста комично пътуване в подсъзнанието на една жена, която прави равносметка за живота си, докато самолетът, в който пътува, пада и скоро ще се разбие

Постановката ще срещне публиката с една героиня, която доста прилича на самата Стефания, и това не е случайно. Сюжетът се развива паралелно на екран - в заснети кинокадри ще видим реалната ситуация, а после, на живо на сцената, ще попаднем в „главата” на героинята заедно с всичките ѝ страхове и всички абсурдни несбъднати желания.

Когато се изправим лице в лице с евентуалния край, идват и поредицата от въпроси. Ако не се бях качила на този самолет? Ако бях взела други решения за важните неща? Ако бях живяла по друг начин?

Притисната от обстоятелствата, и малко на бързи обороти, героинята се опитва в оставащите ѝ малко минути живот да навакса неизживяното, минавайки през темите, които всяка жена върти в мислите си. Срещнах ли любовта? Какво щеше да стане, ако бях живяла по друго време, ако познавах Елвис, ако той се бе влюбил в мен? Ами ако живеех на друго място… например в Холивуд? Струва ли си да се пазят диети или този живот трябва да се живее калорично? Как изглежда Раят за мъжете?

Тези въпроси отприщват невъзможните възможни варианти на паралелните ни животи, за да стигнат до най-простичкия отговор накрая.

И всичко това с много самоирония, въображение и обич към живота, хората, дори с любов към грешките, които всички правим.

Автори на спектакъла са Здрава Каменова и Светльо Томов. Режисьор на видеото е Иван Москов. Художник мултимедия е Никола Налбантов, а композитор на музиката - Добромир Кисьов.

Премиерата на „Затегнете коланите“ обещава да издигне публиката високо, да я остави без дъх и да я приземи неочаквано.

„Затегнете коланите“ е на 6 октомври в „Theatro отсам канала“ в София. Предстоят и още дати.

 Билети

- Eventim: https://bit.ly/3xgAQnr

- Grabo: https://bit.ly/3eB5sJz

Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
16.09.2022 г. 13:26
Посетено:
944
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35400-zategnete-kolanite-premiera-na-noviya-spektakal-sas-stefaniya-koleva