Сцена / екран / ефир

Приключенската история на трима смели приятели оживява в аудиопиеса „Островът на изненадите“

Концерт-премиера на аудиопиесата и творческо ателие за кукли е новата приключенска програма за деца на Театрална трупа „Приключения с кораб“

Приключенската история на трима смели приятели оживява в аудиопиеса „Островът на изненадите“

 

◊ ПОКАНА

Премиера на аудиопиеса "Островът на изненадите" с концерт и творческо ателие

Дата: 20.08.2022 г. (събота)
Час: 17:00 ч.
Място: Експозиционен център Флора Бургас (Приморски парк, гр. Бургас)
Вход: свободен

Трима смели приятели разказват за своето приключение в аудиопиесата „Островът на изненадите“. Следвайки порива на своето сърце, те достигат до чудат и непознат остров, където преминават вълнуващи препятствия, срещат странни и весели същества и накрая дори стават почетни гости на кралски купон.

Какви тайни крие този остров с изненади ще чуете на 20 август 2022 г. от 17 ч., когато е премиерата на аудиопиеса „Островът на изненадите“ в Експозиционен център Флора Бургас (Приморски парк, гр. Бургас).

Това ще бъде необикновена премиера с концерт от авторски песни и творческо ателие на сценографа Здравка Кантарева. Тя ще въведе публиката в магичния свят на куклите и всеки ще създаде собствен герой – плоска кукла с движещи се крака и ръце.

Аудиопиеса „Островът на изненадите” – втора част от трилогията „Приключения с кораб“, е вдъхновена от текстове на финландската писателка Туве Янсон. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Песните и музиката, чрез които оживява приключението на тримата приятели, са дело на пианистите Милена Великова и Сиана Атанасова.

Снимки и видеа от вълнуващите срещи на артистите с децата ще откриете на Facebook страницата на театрална трупа „Приключения с кораб“ : https://www.facebook.com/Приключения-с-кораб.

Facebook събитие: (1) ПРЕМИЕРА на аудиопиеса "Островът на изненадите" & КОНЦЕРТ & ТВОРЧЕСКО АТЕЛИЕ | Facebook

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на програма „Музикални инициативи“ на Национален фонд „Култура”, Културен фонд на „Музикаутор“ и с партньорството на Община Бургас.

 

 

Автор: Милена Великова
19.08.2022 г. 12:24
Посетено: 317
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35254-priklyuchenskata-istoriya-na-trima-smeli-priyateli-ozhivyava-v-audiopiesa-ostrovat-na-iznenadite