Сцена / екран / ефир

Орлин Горанов ще пее в "Mamma Mia" на Софийската опера в "Опера на върховете" и "Музи на водата"

В Белоградчик на 18, 19, 20 и 21 август, в Панчарево - на 1, 2, 3 и 4 септември 2022

Орлин Горанов, един от най-успешните изпълнители на наша сцена, участва в мюзикъла „Mamma Mia!" на Софийската опера 

 Орлин Горанов е изключителна звезда. Той е известен от сцената като поп певец, естраден певец, бил е и оперен певец, накратко публиката го определя като голям артист. Затова участието му във всеки концерт изпълва присъстващите в залата с радост и възхищение.

Орлин ще участва в прочутия мюзикъл „Mamma Mia!“ от Бени Андершон и Бьорн Улвеус  с режисьор Пламен Карталов на фестивалите на Софийската опера „Опера на върховете“ и „Музи на водата“ на езерото Панчарево. Директорът на Националната опера получи специално разрешение от авторите на мюзикъла да разработи своя концепция за спектакъла и да предложи друга театрална интерпретация на великите песни на АББА, което определи големия успех на „Mamma Mia!“ на българска сцена.   

Орлин Горанов участва в спектаклите на мюзикъла в Пловдив на Античния театър на 6 и 7 август, в Белоградчик на следните дати: 18, 19, 20 и 21 август. В представленията негови партньори ще бъдат известни имена като Весела Делчева, Людмила Козарева, Деница Шопова, Еделина Кънева, Яница Маслинкова, Александър Георгиев, Георги Арсов, Николай Павлов, Радослав Владимиров, Боян Арсов, Георги Джанов, Пламен Гранджан и др. талантливи актьори.

Орлин Горанов рано става възпитаник на хор „Бодра смяна“. Музикалната дарба и великолепните му гласови данни са открити от Стефан Диомов по време на военната му служба в Ансамбъла на ГУСВ, чийто солист остава до 1985 г. През годините, в които се провежда конкурсът „Мелодия на годината“, е един от титулярите (от 1986 г.).

През следващите няколко години се утвърждава сред водещите певци в българската популярна музика. За създаването на елегантния му стил допринася и сътрудничеството му с Александър Бръзицов.

Едно от емблематичните му изпълнения е на песента „Светът е за двама“ по музика на Мария Нейкова и текст на Димитър Точев, а сред международните му награди, които получава са: Голямата награда „Златният Орфей“ и много награди у нас и в Европа.

Музика за него са писали Зорница Попова, Тончо Русев, Морис Аладжем, Мария Нейкова, Стефан Диомов, Александър Йосифов, Александър Бръзицов, Кристиян Бояджиев, Вили Казасян, Иван Пеев, Атанас Косев и много други.

Участието на Орлин Горанов в „Mamma Mia!“ и на неговите колеги е гаранция за успеха на представлението не само в Белоградчик, но и на фестивала „Музи на водата“. Там Орлин Горанов ще пее на 1, 2, 3 и 4 септември.

Самият певец казва за играта си в мюзикъла : „Работата в него ми носи голямо удоволствие, затова успехът е сигурен!“

 

Автор:
Галина Минчева
Публикация:
08.08.2022 г. 12:49
Посетено:
825
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35200-orlin-goranov-shte-pee-v-mamma-mia-na-sofiyskata-opera-v-opera-na-varhovete-i-muzi-na-vodata