Сцена / екран / ефир

Премиер солистите на Софийската опера покориха Мариинския театър с балета „Хиляда и една нощ“

Софийска опера и балет ще представи бляскавия спектакъл и през летния сезон

 

На 30 и 31 юли премиер солистите на Софийска опера и балет Марта Петкова и Цецо Иванов покориха една от най-престижните балетни сцени в света - Мариински театър в Санкт Петербург. Балетът на азербайджанския композитор Фикрет Амиров „Хиляда и една нощ“, чиято премиера в България беше на сцената на Софийска опера и балет в края на месец май, се радваше на изключителен интерес и грандиозен успех. Хореографията на балета е дело на световноизвестния балетист, хореограф и педагог Елдар Алиев. През годините той поставя „Хиляда и една нощ“ в Америка и Европа.

Балетът „Хиляда и една нощ“ е бляскав спектакъл, феерия от светлини, ефекти, атрактивна хореография, изящен декор, прекрасна музика, с вплетени в нея специфични ориенталски ритми и богата палитра от ударни инструменти. Софийска опера и балет ще го представи и през летния сезон. На 16 август в Античния театър в Пловдив, а на 19, 20 и 21 август на откритата сцена на езерото Панчарево тази впечатляваща балетна постановка ще зарадва публиката с вариант, специално адаптиран за открита сцена.

Очакваме ви!

 

Автор:
Софийска опера и балет
Публикация:
02.08.2022 г. 14:53
Етикети:
Елдар АлиевСофийска опера и балетМарта Петковабалет
Санкт Петербург.
Мариински театър
Цецо Иванов
„Хиляда и една нощ“
Фикрет Амиров
Посетено:
861
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35174-premier-solistite-na-sofiyskata-opera-pokoriha-mariinskiya-teatar-s-baleta-hilyada-i-edna-nosht