Сцена / екран / ефир

Театър ВЕСЕЛ очаква „Маша и Мечока“ на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Спектакълът на Драматично-куклен театър Силистра ще бъде представен на 30 юли от 11:00 часа на откритата сцена на „Арт лято“

 

Театър ВЕСЕЛ очаква „Маша и Мечока“ на фестивала „Лято, кукли и приятели“

 Последният юлски спектакъл от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде представен на 30 юли, събота, в 11:00 часа на откритата сцена на „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Зрителите на популярния куклен форум ще се срещнат с любими герои – Маша и Мечока. Представлението е от репертоара на Драматично-куклен театър – Силистра.  

Спектакълът „Маша и Мечока“ ще зарадва любителите на класическите заглавия. Маша и Мечока – тяхното необикновено приятелство се ражда в гората. Едно изгубено момиченце и един голям, но съвсем не страшен мечок ще се срещнат и ще последват много игри, приключения и забавления. А дали ще се разделят и всеки ще се върне в своя свят – това предстои да узнаем.

Постановката е на Теодора Попова-Лазарова, сценографията и куклите – на Диана Узунова-Тодорова, а оригиналната музика – на Георги Гарчов. В спектакъла участват Илияна Крушева, Мима Дапкова и Станислав Георгиев.

 

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 ч. в театралния салон на читалище „Искра“ – многогодишен партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

 

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
27.07.2022 г. 14:09
Посетено:
655
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35149-teatar-vesel-ochakva-masha-i-mechoka-na-festivala-lyato-kukli-i-priyateli