Сцена / екран / ефир

Театър „София“ играе в цялата страна и на 5 софийски сцени

През следващия театрален сезон "Театър „София“ идва при вас" с турнета из цялата страна

Театър „София“ играе в цялата страна и на 5 софийски сцени: 1
Театър „София“ играе в цялата страна и на 5 софийски сцени: 2
Театър „София“ играе в цялата страна и на 5 софийски сцени: 3

 

Театър „София“ играе в цялата страна и на 5 софийски сцени

През следващия театрален сезон „Театър „София“ идва при вас“ с турнета из цялата страна. Освен ежемесечните гостувания в различни населени места, най-големият общински театър ще играе своите хитови постановки на други 5 софийски сцени.

Сезонът започва с премиерното заглавие „Невинно малко убийство“ в „Театро“ на 19 септември, от 19:30 часа. В тази френска „черна комедия“ участват Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. Режисьор е младата Надя Панчева с творчески екип: Ясмин Мандели – сценограф; Милен Апостолов – композитор. Билети могат да бъдат закупени от сайта на театъра още сега.

На 27 септември Елеонора Иванова, позната от сцената и малкия екран, ще може да видите в модерната и ексцентрична комедия „Кашонът“ - отново на сцената на Театро, на ул. „Върбица“ 12.

Срещите на „Пер Гюнт“ с тролове и полета на свободния му дух ще се развихрят в театър „Азарян“ през октомври. Историята на фаталната жена „ЛУЛУ“, в чиято главна роля е Елеонора Иванова, също ще може да бъде гледана в „Азарян“.

От следващия сезон в „Сълза и смях“ очаквайте регулярно да се играе „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ – едно от последните премиерни заглавия на Театър „София“. Лилия Маравиля е преуспяла модна дизайнерка, която се влюбва в момичето, чиято кариера започва благодарение на Петра.

Театър „София“ ще гостува регулярно и в Театър „Българска Армия“ и Младежки театър „Николай Бинев“. Сезонът започва от Пловдив и фестивала „Сцена на кръстопът“ с „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ от Р. В. Фасбиндер.

Билети за спектаклите в София могат да бъдат закупувани онлайн от сайта на театъра: www.sofiatheatre.eu, от септември на касата на ъгъла на ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Славянска "и касите на театрите, в които се играе.

Театър „София“ преустанови дейност в обичайната си сграда заради ремонта, който ще продължи следващата година и половина. Следете сайта на театъра и социалните му мрежи за актуална информация.

 

Автор: Театър „София“
14.08.2022 г. 15:09
Посетено: 267
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/35071-teatar-sofiya-igrae-v-tsyalata-strana-i-na-5-sofiyski-stseni