Сцена / екран / ефир

Търговищкият куклен театър с премиера на „Котаракът в чизми“

25 юни 2022, 11 часа, ДКТ - Търговище

Търговищкият куклен театър с премиера на „Котаракът в чизми“

 

Премиера на куклената постановка „Котаракът в чизми“, по едноименната приказка на Шарл Перо, предстои да видят най-малките зрители в Търговище. Адаптацията и режисурата са на Валентин Владимиров – Валяка, а премиерата ще е на 25 юни, събота, от 11 часа, на сцената на кукления театър.   

Както всяка приказка и нашата започва с: имало едно време… и продължава с историята на воденичарския син Пиер, който мечтае да стане крал. Бедният му баща се опитва да го вразуми, но главата на мързеливеца Пиер е дебела и той нехае за бащините съвети. Един ден чудото става! Котаракът Людовик, който Пиер получава в наследство, изведнъж проговаря и му предлага сделка - да го възкачи на трона като в замяна иска чизми, шапка и… подчинение.

Всички знаем историята за котарака, облечен като благородник с чизми и шпага. Само че тази е по-различна. Тя е пълна с истини и има не една, а три поуки! Разказана е от трима истински трубадури - волни души, които пътуват, пеят и разказват история за Късмета, който те спохожда веднъж в живота, за Мечтите, които трябва да следват теб, а не обратното, и за Пътя, който всеки сам избира. 

Сценографията и куклите са дело на Юлия Лачева. Музиката е на Станимир Иванов. Участват: Деница Славева, Димитър Караиванов, Микаела Кюркчиева и Христо Доков.

 

 

Автор:
Анета Милева
Публикация:
22.06.2022 г. 14:09
Етикети:
Шарл Перопремиеракуклен театърДКТ Търговище
Валентин Владимиров–Валяка
„Котаракът в чизми“
Посетено:
532
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/34964-targovishtkiyat-kuklen-teatar-s-premiera-na-kotarakat-v-chizmi